Kikre szavazhatunk Budaörsön június 9-én?

2024-06-04 | Budaörs
Június 9-én a helyi önkormányzati képviselők, nemzetiségi képviselők, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választásán több mint 7,8 millió választópolgár szavazhat majd, Budaörsön ez a szám a mai napon 22 919 fő.

A budaörsi jelöltek:

POLGÁRMESTER

 

1-es választókerület

 

2-es választókerület

3-as választókerület

4-es választókerület

 

5-ös választókerület

6-os választókerület

7-es választókerület

8-as választókerület

9-es választókerület

10-es választókerület

 

(A szavazólapokon is ebben a sorrendben szerepelnek majd.)

A mozgóurna igényléséhez a választópolgárnak kérelmet kell benyújtania, mely beadható online, személyesen vagy kézbesítési meghatalmazott útján, illetve postai úton is bármely helyi választási irodához.

A korábbi választásokhoz képest újdonság, hogy ha a mozgóurnát igénylő választópolgár megjelenik a szavazóhelyiségben, akkor ott leadhatja szavazatát, amennyiben a mozgóurna a szavazóhelyiségben van.

Fontos kiemelni, hogy a mozgóurna iránti kérelem benyújtása esetén a kérelem a közös eljárás minden választására, azaz az Európai Parlament tagjainak, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint nemzetiségi önkormányzati képviselők általános választására is vonatkozik.

A mozgóurna iránti kérelem benyújtásával kapcsolatos határidők a benyújtás módja alapján változhatnak a következők szerint:

online, ügyfélkapus azonosítás nélkül 2024. június 5-én (szerda) 16 óráig nyújtható be kérelem;
online, ügyfélkapus azonosítással 2024. június 9-én 12 óráig van lehetőség a kérelem benyújtására;
a kérelem postai úton történő benyújtása esetén 2024. június 5-én (szerda) 16 óráig kell megérkeznie a kérelemnek a helyi választási irodához;
személyesen 2024. június 7-én (péntek) 10 óráig nyújtható be kérelem a helyi választási irodához;
a kézbesítési meghatalmazott útján benyújtott kérelmek beadhatóak 2024. június 7-én (péntek) 10 óráig a helyi választási irodához, illetve a szavazás napján 12 óráig a szavazatszámláló bizottsághoz;
kézbesítővel történő igénylés esetén 2024. június 5-én (szerda) 16 óráig nyújtható be kérelem a helyi választási irodához, míg a szavazás napján délig a szavazatszámláló bizottsághoz.

A mozgóurna iránti kérelem 2024. június 7-én (péntek) 10 óráig vonható vissza.
(valasztas.hu)

Megosztás