Körkép környező településeink vírusérintettségéről

2020-03-25 | Közélet
Egyre több települést érint a koronavírus- járvány, és tegnap este két érdi fertőzöttről is értesülhettünk, írja a Boldogulj Érden hírportál.

A legpontosabb információkkal általában az adott települések első emberei rendelkeznek, amit általában a polgármesterek, közösségi oldalukon meg is osztanak a helyi polgárokkal. Úgy tűnik, a környéken komolyan felütötte a fejét a vírus, hiszen például a budaörsi polgármester arról tájékoztatta tegnap a polgárokat, hogy a városban eddig 34 fertőzésgyanús esetről kaptak hivatalos tájékoztatást. Wittinghoff Tamás elmondta azt is, hogy 5 pozitív esetről van tudomásuk, akik valóban megfertőződtek a koronavírussal, közülük három fő van kórházban, és sajnos az eddig közzétett halálos áldozatok egyike is budaörsi polgár.  Az elhunyt és a kórházban kezelt betegeken kívül a többiek az otthonukban, hatósági karantén alatt tartózkodnak.

Százhalombatta is érintett már a járványban, a polgármester azt közölte a Facebook-oldalán, hogy értesüléseik szerint az elmúlt huszonnégy órában két koronavírussal megfertőzött személyt regisztráltak a városban, őket már kórházba is szállították. Vezér Mihály hozzátette, hogy jelenleg 4 fő battai lakos van karanténban, hangsúlyozta, ők nem biztos, hogy betegek, egyelőre hatósági megfigyelés alatt állnak. A városvezető kifejtette, hogy a százhalombattai adatokról azért nincsenek részletes információk, mert az állam központi hatóságai nem biztosítják a települési mélységű adatszolgáltatást. Csak regionális összesítést tesznek közzé. Ez alól egy kivétel van: a hatósági karanténba utalt személyekről értesítést küldenek az önkormányzatnak annak érdekében, hogy ha az érintett kéri, ellátásáról tudjanak gondoskodni.

Forrás: Boldogulj Érden

 

 

 

Megosztás