Lássuk, hogy élnek falun a szegények?

2020-11-06 | Budaörs
Egy napon, egy igen jól kereső budapesti apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre hétéves kisfiát, hogy megmutassa neki, milyen szegényen élnek ott az emberek, meg hogy a gyerek megismerje a dolgok értékét, és észrevegye, hogy ő milyen szerencsés családban él. Nem autóval, vonattal utaztak.

Egy kis faluban megálltak, és szállást találtak egy egyszerű falusi család házában. Mindössze egy napot és egy éjszakát töltöttek ott. A családfő, hogy helyük legyen, az istállóban töltötte az éjszakát. Mikor már hazafelé tartottak, az apa megkérdezte a fiától:
Fiam, mit gondolsz erről az útról? Láttad, hogy ez a család milyen szükségben és szegénységben él?
– Igen – felelte a fiú.

Mit láttál, és milyen következtetést vontál le mindebből?
– Azt láttam, apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy nagy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig a csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig, amíg a szem ellát. Mi megvásároljuk az élelmet, nekik megterem minden a kertjükben. A maguk által hizlalt malacok adják a zsírt és a húst, a tehenüket nappal legeltetik és a tejet este lefejik a tehénről.

Kicsit hallgatott, majd hozzátette:
– És még azt is láttam, hogy boldogan élnek, együtt vacsoráznak és közben beszélgetnek egymással. Étkezés előtt hálát adnak Istennek. Ti viszont anyuval együtt egész nap dolgoztok, folyton fáradságról panaszkodtok, alig látlak titeket és csak ritkán beszélgetünk egymással.

Az apa ezt hallva nem szólt egy szót sem. Lehajtotta a fejét és hallgatott. A hosszú hallgatást a kisfiú törte meg:
– Köszönöm apa, hogy megmutattad, hogy mi is milyen gazdagok lehetnénk…

Forrás: Internet
R. V.

Megosztás