Leszel a gazdám?

2021-01-18 | Budaörs
Újból jelentkeztek a Budaörsi Állatmenhely munkatársai kedves , gazdára váró kutyákkal. Tessék választani!
Jelenleg több mint 20 apró kölyök kutya van a Budaörsi Állatmenhelyen. Feketék-zsemlék-tarkák-mindenfélék.Érdemes gyorsan kilátogatni a menhelyre, ha valaki kölyök kutyust szeretne, mert most igazán nagy a választék.

DANA

Rövid ideje lakik a Budaörsi Állatmenhelyen ez a kutyus. Önkéntesünk írása róla:

 

 „Fiatal, gyönyörű felépítésű, színizom leányzó, komoly arccal. Barna-fehér rövid szőre alatt szinte vibrálnak az izmai. Nem sokszor látok menhelyi kutyust száguldani, hiszen pórázon sétálnak, kennelben laknak és ritkán jutnak ki a futtatóba, de ma láttam Danát szinte repülni. Gyönyörűség volt nézni a harmonikus mozgását, nem hittem volna, hogy ilyen sebességre képes. Helyből felugrik a kutyaház tetejére, az a gyanúm, hogy egy átlagos kerítésen átjutni nem jelentene számára túl nagy kihívást. Energikus, aktív kutya.

Dana nagyon kedves az emberekkel, bújós, hízelgő, barátságosan röfög, ha dédelgetik. És persze nem lehet vele csak úgy sétálgatni, egyértelműen beletartozik a programba a szerelmeskedés is. Tuti nem engedi, hogy kibújjon ez alól a kötelezettség alól, aki sétára indul vele. Egyelőre úgy tapasztaltuk, hogy a többi kutyával nem barátságos, de lehet, hogy ez változik, ha egy kis időt eltölt nálunk.”

PICUR

Picurunk szinte mindig van a menhelyen. Általában a legtöbb Picur nem is igazán pici, ahogy ez a barátságos, barna lány sem az. Közepes termetű, pont ideális, az a méret és lendület, amivel egy teljesen átlagos erőnléttel rendelkező gazdi elbír. Fekete fülek, halvány, szürkés-fehér foltok az arcon, fehér mellény, fehér zoknik, csillogó szemek. Nagyjából öt éves lehet, nagyobbra már biztos, hogy nem fog nőni.

A pórázt természetesen ő is erősen húzza egyelőre, de miért is ne tenné, mikor egy kis kennelből végre kijut a szabadba. Többek egybehangzó véleménye az volt róla, hogy már egészen biztosan sétált pórázon mielőtt hozzánk került és kifejezetten okos, értelmes kutya.

Igényli, elvárja és ki is követeli, hogy simogassák, dédelgessék, vakarásszák, ennek érdekében felugrál, bújik az emberhez. Nagyon barátságos. A séta közben felbukkanó cicák érdekelték, de nem látszott rajta támadó szándék (ezt még később azért figyelni fogjuk), elterelhető volt a figyelme róluk. Például egy kis simogatás tökéletesen elég volt ahhoz, hogy már ne is figyeljen rájuk.

ALMA

Egy önkéntesünk írása Alma kutyusról:

Ahogy megérezte, hogy kiviszem, rögtön behúzott farokkal , hátracsapott fülekkel, rettegő tekintettel állt előttem, pont, mint a fotón. Beléptem a kifutóba, kis kergetőzés, bemenekült a házikójába. A felnyitható tetőn át rátettem a pórázt. Hihetetlen, de akkor ő egy másik üzemmódba kapcsolva elindult kifelé.

Félelmét hozta magával, de azért kijutottunk. A mező elvarázsolta, orra hol a földet, hol a levegőt szimatolta. A rémült kiskutya lassan átváltozott. Kedvesen visszabicsakló fülei, mint a radarok, egyszerre pásztáztak minden új hangot.

Engedett a feszültség, sétáló kutya lett belőle. Gyönyörűen jött mellettem, előttem. Ha beleakadt a pórázba, előzékenyen kiemelte a lábát. A simogatást is élvezte, szemembe mert nézni. Bárcsak minden kutya ilyen gyorsan „megszelídülne”!

Nagyon könnyű dolga lesz a gazdijának, alkalmazkodó, figyelmes kiskutya, akinek könnyű elnyerni a bizalmát. Hálás, ragaszkodó társ lesz belőle, nyugodt kis kanapékutyának tudnám elképzelni.”

Almát és társait a Budaörsi Állatmenhelyen lehet megtalálni. Telefonos egyeztetés esetén lehet vele ismerkedni.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján lehet találni. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Fekete Adrienn

Megosztás