Levél öregségünkre

2022-04-30 | Budaörs
Kedvesem, ha megöregszel, soha ne taníts senkinek semmit. Még ha biztos is vagy benne, hogy neked van igazad, akkor sem - mondja egy hosszú élettapasztalattal rendelkező nagymama idősődő lányának. Megfontolandó tanácsok…

Emlékszel, hogy ez egyszer mennyire zavart téged is, amikor ez történt veled? Megfogadtad akkor az idősebbek tanácsát?… Ugye, nem?

Ne próbálj segíteni, hacsak nem kérik. Ne erőltesd rá magad senkire. Ne próbáld megvédeni szeretteidet a világ minden szerencsétlenségétől. Csak szeresd őket.

Ne panaszkodj az egészségedre, a szomszédaidra, a kormányodra vagy a nyugdíjadra!

Ne várj gyermeki hálát.

Ne feledd: nincsenek hálátlan gyerekek – vannak buta szülők, akik hálát várnak a gyerekeiktől.

Ne mondj olyan kifejezéseket, mint: „Én a te korodban… A legjobb éveket adtam neked… Idősebb vagyok, jobban tudom… Ez elviselhetetlen!

Ne ragaszkodj ahhoz, hogy az unokáid a neveden szólítsanak. A legszebb szó a „Mama”.

Ne pazarold az utolsó pénzed anti-aging kezelésekre. Ez olyan megmosolyogtató…, Hidd el, jobb, ha utazásra költöd a tartalékaid.

Vigyázz a párodra, még akkor is, ha ráncos, gyámoltalan és szeszélyes öregember lesz belőle. Ne felejtsd el, hogy ő is volt fiatal, erős és vidám. És talán ő az egyetlen, akinek most igazán szüksége van rád.

Ne próbálj mindenáron lépést tartani a korral: csak értsd meg az új technológiákat, tanulj folyamatosan valami újat… és bár vicces kicsit, de csináld azt, amit akarsz, amíg megteheted!

Ne hibáztasd magad semmiért. Bármi is történt az életeddel vagy a gyerekeid életével, te mindent megtettél, amit tudtál.

Őrizd meg a méltóságod bármilyen helyzetben! Tegyél meg minden tőled telhetőt kedvesem, ez nagyon fontos.

És ne feledd: mindig akadhat körülötted valaki, akinek szüksége lehet rád!

Forrás: Internet
(RV)

Megosztás