Líra, líra, líra ... Áprily Lajos emlékest Fekete Réka Thália és Jegercsik Csaba előadásában

2022-05-17 | Budaörs
Az emlékező est időpontja és helye: 2022. május 24-én, kedden este 6 órakor a PostART Kulturális Színtér Szalon termében. (Clementis u.2.)

Torkod remegve és ujjongva sírja, Hogy líra, líra, líra, líra, líra!” címmel Áprily Lajos emlékestre invitáljuk kedves olvasóinkat.

Közreműködnek:
Fekete Réka TháliaJegercsik Csaba színművészek
Művészet a Nemzetért Alapítvány tagjai, Siklós Endre – Tomory Géza

Bevezetőt mond: Kada Erika újságíró, író, költő

A műsor támogatására felajánlásokat örömmel elfogadunk.

Emlékezzünk együtt Áprily Lajosra, Erdély felejthetetlen pedagógusára, költőjére!

Szervező: Művészet a Nemzetért Alapítvány

A közreműködő művészekről:

Mindkét művészt több dolog köti Budaörshöz.
Fekete Réka Thália Sokolowski András 2012-ben Budaörsön forgatott pszichodrámájának egyik főszerepét játszotta (A nyitány) és több csodálatos budaörsi önálló est is az ő nevéhez fűződik.

(1986-ban született az erdélyi Székelyudvarhelyen. Általános iskolai tanulmányait a székelykeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskolában, középiskolai tanulmányait a székelyudvarhelyi Backamadarasi Kiss Gergely Református Gimnáziumban végezte. 2008-ban végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színművész szakán, majd 2010-ben ugyanott mesterdiplomát is szerzett. 2010-től Budapesten dolgozott. 2016-2020 között a József Attila Színház színésznője, ez évben a Madách Színházban lesz bemutatója.)

Jegercsik Csaba otthona Budaörs, már évek óta. Lakótársunk, hittársunk. Jókai „Melyiket a kilenc közül?” (PostART) c. darabjának csodálatos apukája, a Dankó-est erőteljes énekese.

(Gyerekkorát a délvidéki Csókán töltötte, ahol önálló Petőfi-műsora is volt. Hatéves korától 10 éven át gitározott. Feltűnő muzikalitására és táncművészi adottságaira igen korán felfigyeltek. 1992–1996 között a szegedi Széchenyi István Gimnázium pedagógia szakos hallgatója volt, majd 1997-ben a Gyógypedagógiai Főiskola gyógypedagógiai asszisztens szakán, C típusú felsőfokú képzettséget szerzett.

1996-ban már a Színház- és Filmművészeti Egyetemet képviselte a – 2011-től Metz-ben, korábban Nancy-ban székelő – nemzetközi Passages színházi fesztiválon osztálytársával, Sándor Dáviddal együtt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakán 2001-ben végzett, Szirtes Tamás osztályában.

Iglódi Istvánhoz és a Pesti Magyar Színház társulatához szerződött, ahol rendkívül sok műfajban próbálhatta ki magát. Vendégszerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban és a tatabányai Jászai Mari Színházban. 2022-ben a Madách Színházban és a Bartók Színházban játszik.)

SzK

(A címképen a két színművész látható.)

Megosztás