Lola a „talált kutya”

2022-08-22 | Budaörs
Néha történnek váratlan dolgok nem várt események aminek hirtelen a főszereplői leszünk. Az alábbi kis történet példája az ember és a kutya barátságának,példája a segíteni akarásnak és az összefogásnak.

Ma meglepetésemre kolleganőmet véltem felfedezni a CBA előtt egy ismeretlen hölgy és egy nagyon szép farkaskutya társaságában. Nem is lenne ez olyan nagy szenzáció, de a szokatlan szituáció azonnal felkeltette a figyelmemet.

Odaléptem a fa alá, ahol kolleganőm  nyers csirkebőrrel a kezében próbálta etetni a kutyát, de mivel az nem izlett, próbálta  szalámival kínálni  de a kutya láthatóan nem harapott egyikre sem. Az izgalom egyre fokozódott,mert nem tudtuk mi tévők legyünk. Én már az örökbefogadásán töprengtem miközben  immáron hármunk társaságában kimerülten  lihegett a kutya,(de hiszen  ebben a kutya melegben nem is tehetett volna másként.)E közben  én vízért szaladtam be a  CBA-ba, ahol a hideg pultos hölgy készséggel teleengedett egy műanyag ételtartó dobozt,amivel kilavíroztam a lihegő kutyához. Közben a biztonsági őr is vízért szalad a közeli Bisztróba de kevés sikerrel.

Tulajdonképpen mi történt? kérdeztem. Itt rohangált az autók között és mi megfogtuk,hiszen láthatóan nincs gazdája szegénynek .Ez persze kissé hihetetlennek tűnt hiszen a kutya ápolt volt  szófogadó és kezes. Sajnos nem volt csippel ellátva,pedig ez az egyik legfontosabb dolog.Hiszen nem egyszer halljuk hogy a kutyák szeretnek elkóborolni,a gazdi pedig ütheti bottal a nyomát. Hívtuk az illetékes  állatorvost,aki azonban  nem tudott jönni,de tanácsolta hogy az Állat Menhelyet hívjuk segítségért.Így aztán szerény körülményeink között megalakítottuk  a kutyamentő szolgálatot.

S miközben ez történt megérkezett a kutya gazdája, pórázzal a kezében. Látszólag nagyon feldúlt volt,haragudott   Lolára -mert hát így hívták a kis csavargót. Minden jó ha a vége jó-és mivel már jó kezekben tudtuk, helyre állt a lelki nyugalmunk.

Remélhetően a kutya azóta már egy szép kutyaházban elemzi a mai nap történéseit miközben nem is  sejti milyen egyszerű egy szenzációs újsághírré válni ezekben a kutya meleg  időkben.

Major Edit

Megosztás