Már nagyon várlak…

2021-01-21 | Budaörs
A cím sok menhelyi kutya üzenetét továbbítja. Gazdira várnak már , ki hosszabb, ki rövidebb ideje. Mert a hűség, a ragaszkodás, a szíves feladatvégzés, a házőrzés évezredek óta a sajátjuk. És a remény is.

ZIMBA már nagyon menne. Egy kutya sem viseli jól a bezártságot, de ő még közülük is különösen szomorú, minden nappal egy kicsit jobban összetörik a szíve. Nem érti, hogy séta után miért zárom vissza. Nem érti, hogy miért nem maradhat kint. És amikor csak a rácson kívülről megsimogatom mielőtt elmegyek, nem érti, hogy miért hagyom ott és sírdogálni kezd.Akárki sétál vele, mindig az a visszajelzés, hogy mennyire bújós, mekkora szeretetgombóc. 2 együtt töltött perc után bizalmat szavaz. A pórázt minimálisan húzza, de persze ki lehetne kupálni.

Zimba hatalmas szívében akár még egy másik kutyának is lenne hely. Mostanában előfordul, hogy morgolódik kutyákra, de sétált már együtt másik kutyussal, pár perc alatt összehangolódtak.

Zimba kis problémája, hogy szökik. Lakásba vagy zimba-biztos kerítéssel ellátott kertes házba szeretne menni.

Zimba a legcsupaszívebb kutya, akivel találkoztam, nem értem miért van még itt. És olyan szomorú, hogy látom, hogy ő sem érti. Úgy szeretne valakinek a valakijévé válni, úgy szeretne hazamenni.

A jó testvérek: Marco és Zoé

Ő MARCO.Bár első ránézésre csak egy fekete, közepes testű kan kutyus, egy a sok közül, de valójában mégsem…Csodaszép szemei még különlegesebbé teszik az arcocskáját.

Szálkás szőre máris feldobja az átlagosnak tűnő fizimiskáját, és a fotózásnál büszkén pózolt, rendkívül együttműködő volt. Bár azt mondták róla, hogy félénk, ebből egy csöppet sem érezni már. Azonnal bizalommal fordul az ember felé, tele van energiával, életkedvvel, mint akinek meg sem kottyant, hogy menhelyre került. Kellően aktív, mint ahogy egy terrier jellegű kutyustól ez elvárható, mert szinte biztosan csörgedezik némi terriervér az ereiben, ezen kívül pedig még nagyon fiatal is. Vele sosem fog unatkozni leendő gazdija, sőt, nem árt, ha a megszokottnál kicsit több időt tud rá szánni, akár kirándulni jár vele, vagy rendszeresen sportol, Marco mindezért nagyon hálás lesz.

A tesójával kerültek a menhelyre, szívesen gazdisodnának együtt, tudjuk ez merész gondolat és a leendő gazdinak is nagy kihívás lenne, de merünk nagyot álmodni.

ZOÉ

  A csillogó, fekete bunda és a gyönyörű, komisz szemek. Zoé talán egy árnyalattal nyugisabb a bratyójánál Marconál, de alapvetően ő is a fiatalság-bolondság korszakát éli. Tele van energiával és szeretettel, amit egyelőre leginkább pusziosztással közvetít az emberek felé. A pórázon sétálás még új neki, de Zoé nagyon okos és tanulékony kutyalány, olyan gazdit szeretne, aki szellemileg és fizikailag is kellően lefárasztja – és persze jól bírja a puszikat is.A legjobb természetesen az lenne, ha a tesójával együtt cseperedhetnének fel, hiszen nagyon összetartó és különösen bájos párost alkotnak ők ketten.

ATLANTA

Rövid ideje van nálunk, de már kiderült róla az első napokban, hogy különösen kedves, játékos és vicces jószág. Annak érdekében, hogy simogatást, figyelmet kapjon, szinte akrobatikus trükkökre is képes, bújás közben felbukfencezik, majdnem összetöri magát, hogy a lehető legtöbb felületen érintkezzen azzal, aki egy kicsit törődik vele. Az már csak a hab a tortán, hogy egészen különlegesen néz ki buci fejével, hófehér foltjaival és padlószőnyegbarna szőrével.

Pórázon egyelőre nem húz, sokkal jobban érdekli a sétáltató, mint a séta. Valójában akkor húz, ha emberek közelednek, mert oda akar menni hozzájuk barátkozni.

Más kutyákra farkát csóválva reagált és a cica- kennel előtt megállva nem értette, hogy mit szeretnénk tőle. Nem figyelt a cicákra, inkább annak örült, hogy megállhatott és felhasználhatta ezt az időt is a bújásra, hízelgésre. Mint egy kölyök, játékosan rágcsálja, apró, finom kis harapásokkal az ember kezét.

Atlanta kutyussal és társaival előzetes telefonos egyeztetés utána a Budaörsi Állatmenhelyen lehet megismerkedni.

További képeket és információkat a Budaörsi Állatmenhely honlapján lehet találni. Személyesen vagy telefonon lehet érdeklődni a menhelyen vagy a 06-70/601-6700 telefonszámon.

Fekete Adrienn

Megosztás