Március 1-től indul

2024-02-16 | Budaörs
A Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén, a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet március 1-től a BKK járatain is elfogadják – erről állapodott meg januárban Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere és Lázár János építési és közlekedési miniszter.

A Pest Vármegyebérlet tetszőleges kezdőnappal váltható. Érvényes a jelölt kezdőnapon 0 órától (de legkorábban a vásárlás időpontjától) a következő hónap kezdőnapot megelőző napján 24:00 óráig (HÉV-en a kezdőnapot követő hónap kezdőnappal megegyező napján 02 óráig).

Pest vármegye és Budapest főváros területén használható utazásra a következők szerint:

a MÁV-START Zrt. helyjegy (felár) nélkül igénybe vehető vasúti közszolgáltatásában a 2. osztályon,
a MÁV-HÉV Zrt. járatain a Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszokon,
a budapesti agglomerációs (környéki, „kék”) autóbuszjáratok Budapest közigazgatási határán kívüli szakaszain,
a Volánbusz Zrt. („sárga” buszok) és a Weekendbus Zrt. (Budapest–Csömör; Csömör–Pécel) helyközi autóbuszjáratain.

A bérlet az alábbi járatokon, vonalakon, vonalszakaszokon nem jogosít utazásra:

a MÁV-START Zrt. helyjegyköteles (feláras) vasúti közszolgáltatásban, és általában az 1. osztályon vagy prémium szakaszban az árkülönbözet megfizetése esetén sem,
a MÁV-HÉV Zrt. járatain a Budapest közigazgatási határán belüli szakaszokon, valamint a Budapesti agglomerációs (környéki) autóbuszjáratok Budapest közigazgatási határán belüli szakaszain,
a helyi (városi) járatokon.

A bérletszelvény csak érvényes személyazonosító igazolvány, útlevél, kártya formátumú vezetői engedély vagy magyar hatóság által kiállított tartózkodási engedély okmány egyikével együtt használható, amelynek sorszámát a vásárláskor kell megadni, az nyomtatással kerül a szelvényre. A vásárláskor megadott, eredeti igazolvánnyal együtt használható. A bérlet más személyre nem ruházható át. Abban az esetben, ha a bérlet megsérült vagy az igazolvány száma változott, kezelési díj ellenében azonos típusú és érvényességű új szelvényre cseréljük a kijelölt helyen. A bérletet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A vonalkódot és a sorszámot tartalmazó részt a bérletszelvényről eltávolítani tilos! A bérletszelvényt elvesztés esetén nem pótoljuk!

Ez a bérletfajta a BKK Zrt. bérletpénztárain, ügyfélközpontjain, jegy- és bérletkiadó automatáin kívül megvásárolható a MÁV alkalmazásból, a MÁV-START Zrt. jegykiadó automatáiból, a GYSEV Zrt., a MÁV-START Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. pénztáraiban, továbbá a VOLÁNBUSZ Zrt. azon autóbuszain, amelyeken egyébként lehetőség van bérletvásárlásra.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete előtt váltható vissza azzal, hogy a BKK Zrt. csak az általa értékesített bérleteket váltja vissza (részletes szabályozás)

További információk ITT.

(SzK)

Megosztás