Megépül az új Duna-híd és lesznek további felújítások, fejlesztések

2020-03-05 | Közélet
A Rákóczi hídtól délre felépülő Galvani híd Dél-Buda, Csepel, Dél-Pest összeköttetését, a belvárosi hidak és bevezető utak jelentős forgalomcsökkentését biztosítja - remények szerint.

Összeült a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa február 27-én. A tanács munkáját Karácsony Gergely budapesti főpolgármester és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vezeti.
A döntések röviden:
– Meghosszabbítják a csepeli és a ráckevei HÉV-vonalat a Kálvin térig, amely távlatosan lehetővé teszi az északi és déli HÉV-vonalak Duna alatti összekötésével az ötös metró megépítését. Alacsony padlós, légkondicionált járművekre cserélik az elavult HÉV szerelvényeket.
– A kormány teljes egészében adja oda az önkormányzatnak a Millenniumi Földalatti vasút felújításának tervezési költségét félmilliárd forint értékben.
– Fejlesztik a déli körvasutat: Kelenföld és Ferencváros között több, gyakrabban közlekedő vonat, felújított és teljesen új állomások szolgálják keleti és nyugati irányba is az elővárosokból Budapestre járókat. (A vasút alternatíva lehet a városon belüli közlekedésben is)
– A Hamzsabégi út mentén megújul a közpark, Magyarországon még nem látott minőségű zajvédő falak épülnek és felére csökken a zajszennyezés, a fejlesztés végén több fa és nagyobb törzsátmérőjű faállomány lesz Dél-Budán.
– A Lánchíd felújításához szükséges összeg – hatmilliárd forint – is teljes egészében rendelkezésre áll.
(Forrás: pestbuda.hu)

SzK

Megosztás