Melyiket a kilenc közül

2023-12-06 | Budaörs
A Post Art adventi programjai közül kiemelkedően szép volt a tegnap esti Melyiket a kilenc közül című színdarab. Zenés karácsonyi történetet láthattunk egy felvonásban a Múzsák Társulat előadásában. Jókai Mór azonos című novellája alapján írta Kal Pintér Mihályt, zenéjét szerezte Poós Miklós.

A történetet Jókai Mór vetette papírra,amely  aktualitását sosem veszítette el. Mert lehet bármely szegény ember is a szülő gyermekétől semmi áron nem tudna megválni,sem pénz sem rang sem egyéb lehetőségekért cserébe.A Pest városában él János mester, csizmadia kilenc gyermekével,aki Karácsony reggelén különös ajánlatot kap a felettük élő gazdag háziúrtól: ha gyámsága alá veheti a varga egyik fiát, a kiválasztott gyermeket tanult, gazdag úrrá teszi.
A mindennapi betevőért harcoló családfőnek az atyai szív legnehezebb döntését kell meghoznia: melyiket a kilenc közül?

Szereplők:
János mester, szegény varga – Lőrincz Sándor
Erzsébet, a felesége – Endrődi Ágnes
Gazdag úr – Gyurity István / Balogh Bodor Attila
Ferenc Atya – Jánosi Ferenc
Domonkos, az ócskás – Harcsik Róbert
Bözsi, a szolgálólány – Tövispataki Beáta
…….és a gyerekek

Rendező: Tövispataki Beáta

Nagyon szépen megrendezett megható történetet láthattunk,mely egyben ráhangolódás is volt  a közelgő Karácsonyra. A mondanivaló magába foglalata mindazt, amit egy szülő érez a gyermeke iránt.

A közelgő karácsonyt váró és ünneplő kilenc gyermek,- akik a történet szerint a szegény varga gyermekei -mindannyian kiemelkedően szép produkciót nyújtottak.

A nézőközönség soraiban sok szülő és gyermeke foglalt helyet,hiszen a történet elsősorban nekik szólt.,A gyerekek  áhítattal és csendben nézték végig az előadást,ami elismerendő teljesítmény.

Major Edit

 

Megosztás