Merj Cselekedni!

2021-10-16 | Budaörs
Ma van az Újraélesztés Napja. Akár otthon, akár nyilvános helyen lesz rosszul valaki, sajnos a statisztika azt mutatja, hogy az esetek 90%-ában felkészületlenségünk és félelmünk miatt meg sem próbálunk segíteni, és mire kiérnek a mentők, már késő. 

Pedig, ha megtörténik a baj, még nincs minden veszve, hiszen az időben megkezdett laikus kézi újraélesztéssel a bajbajutottak közül sokan megmenthetők lennének – erre hívja fel a figyelmet Alapítványunk október 16-án, az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából.


Tudta, hogy az időben megkezdett újraélesztéssel akár
megháromszorozhatjuk a beteg túlélési esélyeit? Azonban, ha késlekedünk, minden egyes perccel 10%-kal csökken az életben maradás valószínűsége. Azok, akik újraélesztették egy embertársukat – legyen szó akár egy idegenről, akár szerettükről –, igazi hősök. Ilyen hősök voltak azok a tinédzserek is, akik a ballagási vacsora után siettek egy eszméletlen férfi segítségére

Vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra! A legfontosabb pedig, hogy segítsünk egymáson, és ha megtörténik a baj, merjünk cselekedni.
Jó egészséget kívánok Önnek és kedves családjának!

dr. Czakler Éva
az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumának alelnöke,
az OMSZ központi mentőállomásának vezető főorvosa

Megosztás