Miénk még a zebra? Hová siet minden autós?

2023-10-02 | Budaörs
Napjainkban szokásos gyakorlat a budaörsi zebráknál: az autós nem áll meg, gyorsan továbbsuhan, pedig már majdnem leléptél a járdáról, szándékod egyértelmű, hogy át akarsz menni az úttesten.

Legyen az személyautó vagy teherautó, egyremegy – természetesen mindig tisztelet a kivételnek és köszönet a buszvezetőknek, akik bizony már akkor lassítanak, amikor éppen közeledünk a zebrához.

Különösen veszélyes pont a körforgalom a Templom téren. Budapest felől olyan sebességgel érkeznek egyes autósok a zebrához, mintha nem is feltételeznék, hogy ott valaki szeretne az úttesten átkelni, akár babakocsival is.

Nem látják a körforgalomban magasra hagyott bokrok miatt, hogy valaki talán már a zebra közepén jár. És a gyalogos sem veszi észre, hogy ott gyorsan közeledik egy autó. Kérem, mindenki legyen itt nagyon óvatos!

Ugyanitt egy másik probléma, hogy a hegy felől érkezők némelyike olyan sebességgel kanyarodik jobbra, hogy alig tud megállni, ha valaki már lelépett a zebrára. Mindezt a tapasztalat iratja velem…

Mi a megoldás? Én személy szerint nagyon szeretném, ha a bokrokat az említett körforgalomban sokkal alacsonyabbra nyírnák, az autósok pedig figyelembe vennék, hogy zebrákkal tűzdelt főutcánkon sokkal óvatosabban, lassabban kellene közlekedniük.

És természetesen nem ártana némi rendőri ellenőrzés, ami városunkban nem jellemző, szinte nincs is.

SzK

Megosztás