Miért éppen a Kőhegy?

2020-09-24 | Budaörs
Mindig is fontos volt számomra, hogy tegyek valami jót, javítsak, ahol tudok és lehet. A gyerekeknek példát kell mutatni, irányt - mondja Vágóné Némethy Adrien, a budaörsi Mindszenty Iskola tanárnője, aki Budaörsi Nőként a Kőhegy takarítására invitálja a gyerekeket és felnőtteket szeptember 25-én.

Néhány kérdést tettünk fel a Budaörsi Nők 10 jócselekedete egyik ötletadójának:

1. Miért éppen a Kőhegyre esett a választás? Miért fontos ez a helyszín Neked és a budaörsieknek?

A Kőhegy különösen fontos számunkra, mert itt rendezik meg a Passió játékokat, ahol gyermekeink az iskolából szép számmal részt vesznek, kollégáink: Csányi Anna (aki szintén Budaörsi Nő) és Kuszmann Nóra vezetésével. Rendszeresen feljárunk ide tesi-órákra. Sajnos, nagyon sok csúnya graffiti elcsúfította a szépen kivitelezett lépcsősort. Ez a cél, hogy széppé tegyük újra, ami a miénk, mindannyiunké.

2. Szerinted hogy lehet átadni a gyerekeknek a „jócselekedet” súlyát, fontosságát az életünkben?

A katolikus iskolai jelenlétem már több mint 20 éve mindig újabb és újabb ötleteket és lehetőségeket hoz a szemem elé. A Budaörsi Nő csapatba kerülés sok különleges és új csodás kapcsolódást, barátságot hozott számomra, amiért hála és köszönet a Mennyei Atyának. Többek között itt ismertem meg Májer Mesét, aki kitalálója, lelkes motorja a budaörsi jócselekedeteknek. Azért kapcsolódunk be ebbe a kezdeményezésbe a Mindszenty iskola diákjaival is ,mert úgy gondolom, ezeknek a gyerekeknek példát kell mutatni, irányt, hogy nem csak pénzért, hanem csupa szeretetből is érdemes segíteni a környezetünk szépítésében, jobbá tételében.

4. Van-e esőnap, ha esetleg meghiúsul a projekt első akciója az időjárás miatt?

Esőnap egy héttel később. Reméljük, nem lesz rá szükség!

Tehát a kőhegyi takarítás időpontja: 2020. szeptember 25. 8-18.00 óráig.

SzK

Megosztás