Miért így néz ki?

2020-11-10 | Közélet
Nekem a megfelelő műszaki ellenőrzés hiányát juttatja eszembe a gyorsan tönkrement (nem feltétlenül tönkretett!) korlátsor a Nefelejcs utcában.

Örültünk, amikor készen lettek az új parkolóhelyek – és a gondos tervezésre vallott, hogy a kisgyerekek védelmében még tetszetős, zöldrefestett korlátok is kerültek az autók és a járda közé.
Hiszen ez egy nagyon forgalmas járdaszakasz: itt megyünk föl a rendelőbe, gyógyszertárba, még a sarki virágüzletbe is.

Örömünk gyorsan elszállt, mert ki tudja, miért, nagyon gyorsan kezdtek kipotyogni a vízszintes csőelemek azt mutatva mindenki számára, hogy vagy nem használtak a kivitelezők elég hosszú elemet, vagy egyáltalán nem rögzítették azokat – vagy mindkét eset fennállt.

És ahogy az már lenni szokott mifelénk, ami az utcán hever, annak hamar lába kél … tehát egy idő után nemcsak a földön hevertek, de el is tűntek ezek a csövek. Az már csak hab a tortán, hogy valaki jól be is nyomta az egyik oszlopot, így most már teljesen funkcióját vesztetten, nagyon csúnyán hirdeti a budaörsi beruházások sorsát.

Hol van az ellenőrzés átadáskor, majd az elkészült objektumok állapotának nyomon követése? Mindent a civil lakosságtól várnak az illetékesek?

SzK

Megosztás