Mit üzennek az induló szervezetek?

2024-06-08 | Budaörs
A kampány finisében vagyunk. A BFE csapatának sok éve volt már rá, hogy bizonyítson, hiszen legalább tíz éve abszolút többséggel érhetik el akaratukat Budaörsön, élükön a polgármesterrel. Mit szeretnének elérni, min jobbítanának, változtatnának a Fidesz és a KDNP jelöltjei, akiknek a budaörsiek eddig kevés lapot osztottak?

Akit kicsit is érdekel városa, a saját és a város szemszögéből is nézi a történéseket, már biztosan szerét ejtette, hogy megnézze az egyes választókerületekben induló jelöltek vitáját a TV2040 elérhetőségein.

Mi néhány dolgot emelnénk ki, amely gyakori téma volt minden esetben:

– a kertes ingatlanok és hegyeink sűrű beépítése társasházakkal, a zöld felületek, fák, kertek ezáltali eltűnése, ebből adódóan (is) a rendkívülien megnövekedett autóforgalom
– az egészségügyi ellátás helyzete, a hosszú várólisták, a szűkös helységek
– digitális lehetőségek ebben a „legfejlettebb” városban
– az úthálózat helyzete, a játszóterek gondozása

A BFE így fogalmaz facebook-oldalán: Szívügyünk Budaörs! A Budaörs Fejlődéséért Egyesület azért jött létre, hogy legyen egy olyan szakmai szervezet a városban, amely pártpolitikai érdekektől mentesen dolgozik, kizárólag a város fejlődését szem előtt tartva.
Betartották ezt vajon? Szemezgessünk kampányanyagukból és gondolkozzunk el az alábbi állításokon:

– Budaörs 2024-ben a KSH településindexe szerint az ország legfejlettebb városa. – Érezzük ezt, ha végigmegyünk a főúton?
– A nagy adózóknak köszönhetően magas a város bevétele, és Budaörs „a lehető legjobban” igyekezett gazdálkodni ezzel a pénzzel. – Egy megjegyzés: Ha végigmegyünk a Tesco mögötti Kinizsi utcán, az autónk majdnem szétesik a sok kátyútól, repedezettségtől.

– Felróják a „törvénytelenül elvont szolidaritási hozzájárulást” – De így is hatalmasra növekedett az az összeg, amellyel gazdálkodhat a város.
– „Korszerűsítettük az Egészségügyi Központ (a régi rendelőnk) Kossuth Lajos utcai épületét és lett egy fizikoterápiás részlegünk is.” – Az épület nagy része magánkórház, a fizikoterápia és a többi rendelés is nagyon kis területen szorong… És a gyerekrendelő úgy néz ki, befejezetlenül, mint évekkel ezelőtt.
– Sokat költöttek, hogy lerövidítsék a várólistákat – Akkor miért kaptam áprilisban augusztus végi időpontot? És miért kell egy vérvételre heteket várni?
– „Budaörs az egyik legzöldebb kisváros az országban.” – Az Ófalu ebből a sok virágzó növényből mit kapott? Az új ingatlanok udvarát miért lehet szinte teljesen leburkolni? És miért tervezik beépíteni az egyetlen megmaradt szabad területet futsal-csarnokkal a Budafoki utca végén?
– „Budaörs csatlakozott a légszennyezettség csökkentését célzó nemzetközi kampányhoz” – Az egyre növekvő autóforgalom számára milyen kampányt terveznek?
– „tovább bővült a közvilágítási hálózat… elkészült a.. buszvégállomás, benne fedett utasváró épülettel – A legtöbb utca nagyon sötét, a buszvégállomáson vajon hol van a fedett utasváró épület?

Szándéka szerint mit tenne a Fidesz-KDNP csapata, ha elnyerné a budaörsiek bizalmát?
– Átalakítaná a Helyi Építési Szabályzatot.
– Megszüntetné a közlekedési dugókat, a parkolási gondokat. „Legyen helye a budaörsieknek a parkolókban!”
– Egy korszerű termelői piacot és új közösségi tereket hozna létre, önálló színházzal és művelődési házzal.
– Fejlesztené Budaörs turizmusát, kihasználná a város adottságait.
– Csökkentené az un. szakértői díjakat, amelyek az elmúlt 5 évben majdnem egy milliárdot értek el.
– Növelné a közmeghallgatások számát és a közbiztonságot, bővítené a rendőrség és polgárőrség támogatását.

Merre tart Budaörs, hogy vélekednek Budaörs választópolgárai? Hétfő reggelre kiderül.

SzK

Megosztás