Nagyon fontos a szeretetben való odagondolás, a hívő szavával az imádság

2020-03-26 | Budaörs
Ez az ima nem ismer határokat - mondja Csókay András idegsebész.

A járvány még nem fejlődött ki teljesen nálunk. A kórházakban most a daganatokon kívül csak az akut betegeket operáljuk. A járvány ott jelent extra terhelést, ahol a vírus okozta megbetegedéseket kezelik. A mi részünkről a legfontosabb a készenlét és az állandó figyelem, a gyanús betegek kiszűrése, vizsgálata. Tudnunk kell, akár cunamiszerű jelenség előtt állhatunk, mint az olasz barátaink. Közeleg, de nem csapott még le. A járvány törvényszerűségeit látva, az a cél, hogy elhúzódó terhelést jelentsen. Ennek a vírusnak még nincs meg az ellenszere, vakcinája. Óriási a tudomány versenyfutása a kórral. Korábban kellett volna kezdeni, de most nincs idő sopánkodni. Vannak biztató eredmények.

Fontos, hogy szigorúan betartsunk minden óvintézkedést. Én például nem lakom már otthon, a szeretteimmel, köztük idős édesanyámmal védőfelszerelést viselve találkozom.

Semmelweis Ignác, Szent-Györgyi Albert és Béres József, a három nagy géniusz országa vagyunk.
A sterilitás, kézmosás, maszkviselés ma is elsődleges a fertőzéssel szembeni védekezésben, míg a vírus szétrombolója, a C-vitamin az élő állapot, így a sejtek biokémiai működésének egyik fő stabilizálója. Sajnos nem kezeli helyén a modern tudomány, már nincs benne üzlet. Szent-Györgyi nem védte le direkt, hogy mindenki gyárthassa. Immunstabilizáló, immunerősítő szerepét elismerik. A járvány idején javasolt emelt dózisban fogyasztani. Béres József rámutatott a nyomelemek nagy szerepére a szervezetben. Karbantartó hatásuk nem kérdéses. Ezek mellett a D-vitamin is fontos az immunrendszer erősítésében.

(SzK)

Megosztás