NO WAR!

2022-03-12 | Budaörs
Ez a 2022. március 15-i budapesti békemenet jelszava. A budaörsi résztvevők gyülekező helye a Bem téren lesz a Külügyminisztérium előtt található Bem szobornál 12.30 és 13.00 óra között

A Békemenet március 15-én 12 órás gyülekezési időponttal, a Császár-Komjádi Sportuszoda melletti Elvis Presley térről indul – jelentette be a Magyar Hírlapnak Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke február 25-én. A résztvevők a Margit híd, Szent István körút, Alkotmány utca útvonalon érkeznek majd a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre, ahol a tervek szerint részt vesznek az állami ünnepségen, melynek keretén belül Orbán Viktor miniszterelnök mond majd ünnepi beszédet.

Mint mondta, Magyarország „teljes szolidaritással” fogadja a háború elől menekülőket, magyarokat, ukránokat és más nemzethez tartozókat, a visegrádi országok mindent megtesznek a megsegítésükért.

„Az európai polgárok egyöntetűen követelik a béketárgyalások folytatását és az EU tagországai teljes mértékben egyetértenek az agresszió elleni súlyos, de ésszerű szankciókkal” – hangoztatta.

Megosztás