Óév búcsúztató a Kőhegyen

2024-01-01 | Budaörs
Decemberben több egyesület is évzáró összejövetelt tartott városunkban. Néhányról be is számoltunk Olvasóinknak.  A találkozások önmagukban is örvendetesek, különösen karácsony környékén vagy szilveszter alkalmából.

A budaörsi Kolping Család már negyedik alkalommal választott egy szakrális helyet – a Kőhegyet.

Az első alkalommal a pandémia miatt került sor a kültéri találkozóra. A negyedik lehetőséggel már hagyományt teremtettünk.

A megjelenteket Michelberger Mátyás elnök üdvözölte sok szeretettel az év utolsó napján, a régi budaörsiek „szent hegyén”. Ismertette Wendler Ferenc remete életét, cselekedeteit.

Majd Komjád Margó segítségével közösen énekeltünk, imádkoztunk. Novák György testvérünk áldást mondott. Sík Sándor gondolatait hallgattuk meg .

Ezután a terített asztalnál falatoztunk az igencsak bőséges kínálatból. Pezsgős koccintás sem maradt el. Minden jót – egészséget, békességet, boldogságot kívántunk szívből egymásnak.

(Többen saját poharat hoztak és nem az egyszer használatosat vették igénybe, ezzel is a környezetünket védve. Apróságnak tűnhet, de hosszú távon nem az.)

Azokra is gondoltunk, akik ez alkalommal nem tudtak velünk lenni. Sokáig beszélgettünk, jó hangulatban.

Nagyszerűen zártuk a 2023-as évet, azok körében, akikkel közösen gondolkodunk, érzünk, megbízunk. Bizakodással tekintünk az új évre.

Fotó: Novák György

s.k.

Megosztás