Ökumenikus fánksütő asszonykör

2024-01-28 | Budaörs
Az ökumenikus imahét lezárásaként a budaörsi római katolikus egyházközség agapéra, szeretetvendégségre hívta a résztvevőket a Mindszenty Iskolába. A budaörsi KÉSZ és a Budaörs a Mi Városunk Egyesület szervezésében meglepetés készült: különböző felekezethez tartozó, kedves és fáradhatatlan asszonyok több száz farsangi fánkot sütöttek a vendégseregnek, teljes egyetértésben.

Az ökumené egyetértést, egységet jelent. Ez nem hiányzott ezen a januári délutánon: szorgos asszonykezek órákon át dagasztották, kelesztették, sütötték  a finom farsangi fánkot a Szent Márton Házban.

Az ötletgazda és egyben szervező Félegyházi-Megyesy Péter (helyi KÉSZ-elnök) mellett megérdemlik, hogy név szerint is megemlítsük őket:

Dr. Fejéregyházi Sándorné (Ági)
Félegyházy-Megyesy Péterné (Éva)
Dr. Bradeanné Gacs Judit
Gligor Réka
Bárczi Éva
Molnárné Friedrich Katalin
Mitrocsák Lászlóné (Kati)

Az esti imatalálkozó után nem sok időbe telt, hogy elfogyjanak – egyéb finom harapnivalók mellett – a meglepetésként érkezett fánkok porcukorral, finom baracklekvárral, ahogy az illik. Sok-sok köszönet érte!

Az öt budaörsi keresztény felekezet (római katolikus, görögkatolikus, evangélikus, református és baptista) megjelent tagjai ismerkedéssel, vidám beszélgetéssel zárták le az ez évi imahetet.

SzK

 

Megosztás