Önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt

2021-11-13 | Budaörs
A Magyar Vöröskereszt 2020. november 13. óta vesz részt a mintavételezésben, az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen. Legújabb felhívásukban mintavételi és diszpécserszolgálatos önkéntesek jelentkezését várják.

Mindenki Mindenkiért

A szervezet munkatársai minden olyan önkéntes és érdeklődő jelentkezését várják, aki szeretne bekapcsolódni a Magyar Vöröskereszt koronavírus-járvány elleni tevékenységeibe.

A mintavételezés jelenleg Budapesten zajlik, a csepeli Deák Ferenc téren működő statikus mintavételi ponton, keddtől péntekig 09:00–17:00 óra között.
A szolgálat feltételei között a nagykorúság mellett a teljes műszak vállalása, illetve a felkészítésen való részvétel is szerepel. A Vöröskereszt az önkéntesek számára biztosít műszakonként egy meleg étkezést és folyadékot, egyéni védőfelszerelést, illetve útiköltség-térítést, amennyiben szükséges. További részletek ide kattintva érhetők el.

 

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei az Országos Mentőszolgálattal együttműködve telefonos diszpécseri szolgálattal is segítenek a járvány megfékezésében, feladatuk abban áll, hogy előkészítsék a hatósági karanténban lévők PCR-tesztjeinek elvégzését. A szolgálat alatt az önkéntesek a háziorvosoktól beérkező vizsgálatkérő lapokat dolgozzák fel egészen az adatok rögzítésétől a betegek telefonos kiértesítésén át a visszaérkező teszteredmények rögzítéséig. A feladatvégzés két műszakban (délelőtt és délután) történik Budapesten, a Markó utcában. Itt is feltétel a nagykorúság, valamint a teljes műszakok vállalása. A Vöröskereszt az önkéntesek számára biztosít műszakonként egy meleg étkezést, egyéni védőfelszerelést, illetve útiköltség-térítést, amennyiben szükséges. További részletek ide kattintva érhetők el.

Magyar Vöröskereszt

Megosztás