Online játék az iskolai erőszak visszaszorítására

2019-11-05 | Közélet
Az interaktív játékot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) a Cartoon Network televíziós csatorna idei, bántalmazás elleni kampányának részeként fejlesztette ki.

A játék könnyed formában ismerteti meg a gyerekekkel a bullying, azaz a gyerekek egymás közti bántalmazásának jelentését és azt, hogy miként oldhatják meg a problémát. Tervek szerint a játékot minden hazai iskolában kipróbálhatják a 3-4., illetve az 5-6. osztályosok a Klebelsberg Központ közvetítésével és ajánlásával.
A kampány részeként – a szülők, a gyerekek és a pedagógusok számára – informatív platformokat hoztak létre a zaklatás meghatározásáról, kezeléséről, tájékoztatást adtak az elérhető segítségekről.
Idén ismert fiatal véleményvezérek bántalmazás elleni közösségi médiakezdeményezést indítanak, amelyben arra buzdítják a fiatalokat, hogy tegyenek barátságos gesztusokat a kiközösítettek felé.
Pedagógusoknak ötödik éve van lehetőségük arra, hogy akkreditált képzésen vegyenek részt bűnmegelőzési ismeretek elsajátítására.
A kormány 2013-ban elfogadott bűnüldözési stratégiája megfogalmazta, hogy a fiatalokat védeni kell attól, hogy bűncselekmények áldozataivá vagy elkövetőivé váljanak, ennek jegyében készültek el a pedagógusoknak szóló, bűnmegelőzési ismereteket tartalmazó tananyagok is.
Bővebb információ a részvételi és játékszabályokról ITT olvasható.
(Forrás: mti)

Megosztás