Örömök és bosszúságok

2020-08-10 | Budaörs
Budaörs lakosai örömmel vették birtokukba a buszvégállomást, amely megszépülve teljesen új, modern külsővel uralja a környéket. Az építkezés ideje hosszúnak tűnt sokunk számára, de megérte a várakozás. Az örömbe azonban egy kis üröm is vegyül…..

Budaörsi buszvégállomáson nap mint nap tapasztalható, hogy nem odaillő emberek vettek birtokba egy-két padot. Ott isznak, tanyáznak és szemetelnek. Meddig tarthat mindez? kérdezzük egymástól a buszra várakozás ideje alatt – abban a reménykedve hogy az illetékesek is meghallják. Elkeserítő látvány fogad nap, mint nap Budaörs szépen kivitelezett autóbusz-végállomásán. Sokak munkája, terve és mondjuk meg, a lakosság hosszan tartó tűrőképességének eredményeként felépült buszvégállomást birtokba vették olyan emberek is, akik semmire sem értékelik ezt az épületet, és közvetlen környezetét. Csoportokba verődve ülnek a padokon, enyhén illuminált állapotban.

Még ezzel az illuminált állapottal sem lenne baj, hiszen szabad országban élünk és mindenki azt tehet, amit akar, de egyesek elfelejtik azokat a korlátokat, amelyek ismeretében minden embernek – akár utcán, közparkban vagy középületben tartózkodik – tisztességen kell viselkednie. Ezek az emberek  azonban nem ismerik ezt a fogalmat. A padon ülve vagy mellette állva isznak, trágárul beszélnek, és tivornyájukról törött üvegek, szétszórt cigarettacsikkek tanúskodnak.

Többen rosszallásunkat fejeztük ki, persze csak egymás között, mert nem merünk szólni ezeknek az embereknek félve a durvaságtól. Viszont megtudtam, hogy már a rendőrséget is kihívták, hogy tegyen rendet.

Szomorúan tapasztaljuk nemcsak Budaörsön, hanem a fővárosban is a közparkokban, vasútállomás vagy metróállomás közelében az oda telepedett, mélységesen lecsúszott  embereket, akiknek  sem látványa, sem mocskos beszéde nem kívánatos senkinek sem. Gondolom, az illetékeseknek is komoly fejtörést okoz, mit lehet tenni ezekkel az emberekkel? Hova lehetne őket delegálni, ahol nem rontják tovább  a közképet?

Véleményemmel nem véteni kívántam  a mindenkit megillető szabadság  ellen,  csupán csak a figyelmét szerettem volna felhívni az illetékeseknek arra, hogy van tennivalójuk bőven.

Major Edit

Megosztás