Pályázati felhívás

2022-06-03 | Budaörs
A Lakitelek Népfőiskola, a Szívemben Született Afrika Egyesület és a Hungarikum Liget pályázatot hirdet Afrika Nyári Szabadegyetemen való részvételre. 35 év alatti fiatalokat várnak a programra, ez ismét egy jó lehetőség a fiatalok megszólítására.

A szabadegyetem célja, hogy a magyarországi, Afrikával foglalkozó magyar szervezetek, illetve közintézmények munkatársai, továbbá Afrikával foglalkozó szakemberek, kutatók előadásain keresztül a képzésre jelentkezők (elsődlegesen szubszaharai) Afrikával kapcsolatosan kézzelfogható és naprakész ismeretekre tegyenek szert különösen a kontinens gazdasági, társadalmi, geopolitikai helyzete, az afrikai kultúra (törzsi szokások, irodalom, képzőművészet), illetve az egyes afrikai országok sajátosságainak
megismerése tárgyában.

Az Afrika Nyári Szabadegyetem helyszíne: Lakitelek Népfőiskola – Hungarikum Liget
Időpontja: 2022. augusztus 28. – szeptember 1.

A pályázati felhívásra olyan 35 év alatti fiatal felnőttek jelentkezését várjuk, akik tanulmányaik, munkájuk vagy egyéb szakmai tevékenységük kapcsán érdeklődnek Afrika szubszaharai régiója iránt, illetve akik a későbbiekben szeretnének behatóbban is foglalkozni a kontinenssel. Különösen várjuk az afrikai önkéntes munka iránt érdeklődők jelentkezését is.

A hallgatók a terület neves szakértőinek bevonásával szervezett előadások, prezentációk és
kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el a témához tartozó alapismereteket. Továbbá az előadások és műhelymunkák mellett afrikai témájú filmklubon, vitaesten és szakmai vetélkedőn is részt vehetnek. A meghívott előadók között szerepelnek az afrikai térségben már tapasztalatot szerzett kutatók, akadémikusok, köztisztviselők, illetve szervezetek képviselői, önkéntesei, akik tapasztalataik átadásával igyekeznek elmélyíteni az érdeklődők Afrikával kapcsolatos ismereteit.

A képzésen való részvétel térítésmentes. A szabadegyetem regisztrációs díja 15 000 Ft/fő,
mely magában foglalja a szállás (4 éjszaka) és ellátás (napi háromszori étkezés) díját.

A pályázati anyag benyújtásának határideje: 2022. június 30. A jelentkezéseket és az esetlegesen felmerülő kérdéseket az alábbi email címre várjuk:
nyariegyetem@szivembenafrika.org
A pályázóktól minden esetben motivációs levelet és fényképes önéletrajzot kérünk. A
jelentkezéseket szakmai zsűri bírálja el, a nyertes pályázókat 2022. július 7-ig értesítjük a részvételi lehetőségről.


Lezsák Sándor , a
Lakitelek Népfőiskola vezetője

SzilágyiKönczöl Zsófia , a Szívemben Született Afrika Egyesület elnöke

Megosztás