Prevenció a felelős állattartás érdekében

2022-06-11 | Budaörs
Nagy melegben, főleg utazáskor a kis kedvenceknek fokozott odafigyelésre és törődésre van szükségük. Soha ne hagyjon a hirtelen felforrósodó gépkocsiban állatot, akkor sem, ha csak egy pillanatra száll ki az autóból

 Amikor kint még elviselhető a hőmérséklet, a tűző napon hagyott kocsiban nagyon rövid időn belül akár ötven fokot is el kell viselnie az állatnak, amelytől sokkos állapotba kerülhet, hőgutát, izomgörcsöt kaphat.

Ne feledjük, hogy az állat ugyanúgy szomjazik, mint az emberek. Mindig legyen megfelelő hőmérsékletű víz, amellyel a szomját olthatja utazás során.

Az állat bőre alá ültetett apró – a gazdi adatait is tartalmazó – mikrochip segíthet a kutya, cica megtalálásában, abban az esetben, ha elkóborol otthonról. Száma egy központi adatbázisban szerepel, így leolvasás után (pl.: állatorvosi rendelőben, benzinútnál ) értesíteni tudják a gazdáját. Ez a chip egy éltre szól, így érdemes beruházni rá. Minden kutya, cica haza vágyik, ezért kérjük, gondoskodjanak a chip leolvasásról abban az esetben, ha elkóborolt kutyát, cicát találnak.

„….egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.” Antoine de Saint- Exupéry

Csillag-Simon Katalin r. zászlós ,bűnmegelőzési előadó

Budaörs Rendőrkapitányság

H-2040 Budaörs,Szabadság 160.

+36 23/505-400

(30)9259

csillag-simonkat@pest.police.hu

 

 

 
Megosztás