Raffay Andrea előadása az Adler Kávéházban

2020-02-20 | Budaörs
„Magyarország újjáépítése és a kereszténység” - Bangha Béla jezsuita atya 100 éve megjelent könyvéről, a szerzőről, a korról tart előadást Raffay Andrea febr. 25-én 18.00 órakor.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége budaörsi csoportja és a Budaörsi Polgári Kaszinó tisztelettel meghívja Önt, kedves családját és barátait 2020. február 25-én 18.00 órára az Adler kávéházba (Budaörs, Budapesti út 2.)

Bangha Béla jezsuita atya könyve 100 éve jelent meg és korának egyik legjelentősebb művének bizonyult. Tartalma ma is fontos útmutató korunk nemzeti és keresztény útkereséséhez. Bár művében Magyarország 100 évvel ezelőtti szétesésének okait s a tragikus helyzetből való kiút lehetőségét tárgyalja, mondanivalója – sajnálatosan – ma is időszerű. Ezért fontos megismernünk művét. Úgyszintén magát a szerzőt és korát.

A könyv 1945 – és a 30 éve történt un. rendszerváltás – óta az első kiadás, melyet Raffay Andrea történész rendkívül alapos (589 !) jegyzet-anyaga és Bangha Béla sokoldalú bemutatása tesz még értékesebbé.
Előadásunk után a könyv kapható és dedikálható.

Helybiztosítás: fejeregyhazis@gmail.com

Megosztás