Reményeink a 2024-es évre

2024-01-02 | Közélet
Kinek ez fontosabb, kinek az. De vannak olyan témák, amelyek sok budaörsi lakost érintenek és a megoldásukban elsősorban Budaörs városvezetése segíthet. Íme, néhány…

1. Az önkormányzat sokkal több figyelmet fordítson épített örökségünkre. Jó lenne, ha a város főutcája valóban úgy nézne ki, ami egy gazdag városhoz illik.

2. Nem szerencsés, hogy a Művelődési Ház és a színház egy épületben kénytelen működni.
Legutóbb a német karácsonyon nem tudták a vendégeket asztalhoz ültetni – ahogy eddig szokás volt, hogy családiasan tudjanak beszélgetni -, mert a terem a színház számára volt berendezve.
(Szomorú, hogy 200 millióból építettek raktárat, de a színházterem maradt a régi.)

3. A buszvégállomáson szükséges lenne egy zárt várakozó helyiség. Ebbeli óhajunkat több száz, újságunkat olvasó budaörsi lakos is támogatta!

4. A rengeteg kutyatulajdonos, aki csendes, nyugodt utcácskákon sétáltatja kisebb és nagyobb kutyáját:
– nem engedi kutyáit szabadon, hadd szaladjon, amerre akar
– felszedi a séta „eredményét” minden esetben
– ha a két fenti dologra valaki figyelmezteti, nem arrogánsan, durván válaszol, főleg nem azt, hogy: „Mi köze hozzá?”

5. Polgármesteri ígéret szerint a várólisták rövidülni fognak, nem kell több hónapot várni egy szakvizsgálatra a budaörsi egészségügyi központban.

Részletek a képviselő-testület 2023. december 6-i üléséről:
A képviselők jóváhagyták a budaörsi járóbeteg-szakellátási várólista rövidítési programját.
Budaörsön egyes várólisták olyan mértékben meghosszabbodtak, hogy az már az elégséges ellátást is veszélyezteti. A helyi Egészségügyi Központot működtető egészségügyi szolgáltatóval történő tárgyalások eredményeképp egy várólista-rövidítési programban állapodtak meg, ami egy hónapban maximalizálja a várakozási időt. Ahhoz, hogy a program megvalósuljon, többletfinanszírozásra van szükség. Ez havi összesítésben 13.950.000 Ft, éves szinten 167.400.000 Ft többletforrás biztosítását teszi szükségessé. A polgármester azt ígérte, hogy szigorúan számon fogják kérni a megállapodás teljesítését.

6. Végre több figyelem jut annak, hogy Budaörs az esti órákban sötét, így a körforgalmaknál is egyre több a baleset ( szerintem a középre ültetett magas növények miatt is pl. a Templom téren)

„Mivel Budaörsön megnőtt a járművezetők hibájából bekövetkezett gyalogosgázolások száma, a további balesetek csökkentése érdekében a képviselők jóváhagyták a jelenlegi még nagyobb megvilágítási szint biztosítását a gyalogátkelőhelyeken, mint pl.: az 1. sz főút, Károly király utca, Szivárvány utca, Farkasréti út egyes szakaszainál. A munkálatokat még idén megkezdik.” (képv.test. ülés 2023.dec.6.)

7. Végre rendbe teszi valaki (aki teheti) a gyerekrendelő váróját a Kossuth Lajos utcában, több év után.

8. A város központjában álló, nagyrészt kihasználatlan Templom tér 12. alatti épület (volt iskola, posta, OTP…) főépülete végre méltó funkciókat kap, hogy használható és élvezhető legyen Budaörs lakosai számára.

A további gondolatokat, vágyakat, reményeket szívesen várjuk kedves Olvasóinktól!

Megosztás