Hogyan látják a gyerekek?

2019-03-07 | Fiatalok
A római katolikus egyházközség jegyesoktató csoportja által alapított Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezi a SZERELMI7PRÓBA programsorozatot, immár 5. éve. Egyik állomása volt idén a „Boldogan éltek, míg”… címû gyermekrajz– és fotókiállítás megnyitója a gr. Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban. Igaz szeretet, szerelem, túl a meséken. Te hogyan látod? – olvashattuk a plakáton.

Bíró Ágnes igazgatóhelyettes köszöntötte a megjelenteket, és örömét fejezte ki, hogy a könyvtár otthont adhatott ennek a különleges kiállításnak.

Önkéntes baráti körökbõl alakult ki az egyesület. – tudtuk meg Bajor Beától, az egyik szervezõtõl.

Elmondta, hogy a Budaörsi Párkapocs Egyesület tagjai hisznek abban, hogy a jó házasságot, a biztos kapcsolatot erõsíteni kell. Tudatos cél többek között, hogy a házaspárok sokat lehessenek együtt. Fontos döntés a párválasztás, majd a gyermekek családi életre nevelése. Gyermekrajz-pályázattal most elõször álltak az érdeklõdõk elé.

Homola Zoltánné Magdi megköszönte a pedagógusok segítségét. Szerinte minden egyes alkotás üzenetet hordoz. Méghozzá sokkal többet, mint amit az elsõ pillanatban észreveszünk. Van kifejezetten mély tartalommal bíró. A Szentírás gondolatai is több gyermek munkáján jelennek meg. Van komoly mûvészi értékkel rendelkezõ, mely színeivel, érett formavilágával hívja fel magára a figyelmet. Van köztük modern, melyen a mai kor tárgyait, pl. a mobiltelefont fedezhetjük fel.. Az óvodások rajzain az ártatlan tisztaság tükrözõdik. Megjelenik a szülõi szeretet, a testvéri összetartozás, az igaz barátság s az állatok iránt érzett szeretet is. Érdemes az apró részletekben elmerülni. –javasolta Magdi.

Gombás Mónika mûvésztanár részt vett a diákok felkészítésében. Kitûnõ kezdeményezésnek tartja ezt a kiállítást. Tanítványai nagy lelkesedéssel gyûjtögették a gondolataikat.

Fekete Ágnes református lelkész Siv Widerberg svéd költõ: Szerelem c. írását olvasta fel, derültséget keltve, mely vers az egyik gyermekrajzhoz tökéletesen passzolt.

Igazán meghitt hangulatot keltett Fekete Ágnes férjének, Barta Tamásnak gitárjátéka, melyet meghallva a közönség dalra fakadt.

Felkészítõ tanárok – óvoda pedagógusok

Gombás Mónika mûvésztanár – Mindszenty József r.k. Ált.Isk.
Hûse Bernadette tanárnõ – Bleyer Jakab  Német Nemzetiségi Ált. Isk.
Balicsné Márialigeti Zsófia tanítónõ – Mindszenty József r.k. Ált. Isk.
Herbné Búza Katalin óvodapedagógus – Mákszem óvoda
Mohacsekné, Török Miléna óvodapedagógus – Mákszem Óvoda
Héra Dorka óvodapedagógus – Csicsergõ óvoda
Horváth Marianna óvodapedagógus – Csicsergõ Óvoda Rózsa utcai tagóvoda
és a XXII. kerületi Nádasdy Kálmán Alapfokú Mûvészeti Iskola 2 diákja pályázott.

A kiállítás egy hónapig látható a könyvtár galériájában. A 3 hetes program lezárása csütörtökön, március 7-én lesz a PostArton, 19 órakor.
sk

Megosztás