Lelki kincseket gyûjtünk

2019-07-03 | Fiatalok
Hogy segítsen két, többgyermekes anyuka barátaik, egyházközségük családjain a hosszú nyári szünidõben? Hát összegyûjti a gyerekeket és értelmes, érdekes egy hetet varázsol nekik. Az elnevezése Kincskeresõ tábor... Mit keresnek és mit találnak a gyerekekkel? Anikóval és Andival, a két lelkes anyukával beszélgettünk.

Szatmáryné Szász Anikó (5 gyermek) és Tarsolyné Szilas Andrea (3 gyermek) a két anyuka. Ez a második év, hogy tábort rendeznek a gyerekeknek. Természetesen sok a testvér köztük, õk minden gyereket ismernek "mintha az övék volna". A katolikus óvoda és tornaterem felújítása miatt idén más helyet kellett keresniük és nagyon örülnek, hogy a PostART befogadta õket. Élvezik a tágas hátsó termet, ahol még kicsit hûvösebb is van a nagy melegben, de az udvart is szívesen használják egy kis lubickolásra, vizipisztoly-csatára (én is kaptam a vízcseppekbõl – és milyen jól esett!)

Honnan jött az ötlet? (Andi) Arra gondoltunk, hogy a nyáron otthon levõ gyerekek tartalmasan töltsék el a hetüket, fõleg azok, akiknek a szülei dolgoznak. Nagy segítség a tábor.

Mibõl áll egy nap? Reggel, gyülekezõ idején játszanak, majd közösen reggelizünk. Ezután lelki kincset gyûjtünk: elmondunk egy bibliai történetet, játékosan feldolgozzuk, majd jön a vetélkedõ. Napközben kirándulunk, legózunk, szabad játék is van. Ebéd után kézmûveskedünk, elmegyünk a játszótérre. A tábort 2×1 hétig tartjuk.

Milyen belsõ indíttatásból vállaltátok a tábor megszervezését, vezetését?  (Anikó) Én nagyon szeretem a gyerekeket, otthon is azzal foglalkozom most, hogy gyerekekre vigyázok. Szeretném, ha a gyerekek tartalmasan töltenék el az idejüket.

Miben különbözik ez a tábor egy másik tábortól? (Anikó) Itt fõleg egyházközségi gyerekek vannak, sokan barátok. Igyekszünk minden tevékenységben bibliai történetekkel foglalkozni az õ szintjükön. Szeretetbõl csináljuk, más szempont nincs.
(Andi) Célunk a hitük elmélyítése, élménygyûjtés: olyan "kincseket" gyûjtsenek, amelyek közelebb viszik õket Istenhez.
SzK

Kép: wein

Megosztás