Májusban is vár a Bleyer Jakab Helytörténeti Gyûjtemény

2019-05-10 | Helytörténet
A budaörsi "Heimatmuseum" nem véletlenül kapta meg Az Év Tájháza kitüntetést: szoborkiállítással, német nyelvû elõadással, kicsiknek szóló nyelvoktatással, Kindermuseum-mal várja vendégeit májusban is - és meghívottként résztvesz a Múzeumok Majálisán a Nemzeti Múzeum kertjében.

A májusi rendezvények részletesebben:

•    május 13. hétfõ, 18:00
Ingo Glass – „Drei Formen und drei Farben der Geometrischen Kunst im Raum” Kiállításmegnyitó a Heimatmuseumban

1941. április 9-én született Temesvárott, több évtizeden át dolgozott Münchenben szobrászként, mûvészetszervezõként, olykor mûvészettörténészként is. A 60-as években járt elõször Magyarországon, a 80-as évek óta egyre több alkalommal mutatkozott be itt is, munkássága, mondhatni, a kortárs magyar mûvészet részévé vált. A Vudak, a magyarországi német képzõmûvészek társasága tagja.

•    május 31. péntek 18:00
Német nyelvû elõadás, Stammtisch – Heimatmuseum, Szabadegyetemi elõadás

Jakob Bleyer Heimatmuseum Szabadegyeteme és a Budaörsi Stammtisch közös szervezésében német nyelven elõadást tart Dr. Mayer Edina a Heimatmuseum elõadótermében, elõadásának címe: „Die Wurzel der Ungarndeutschen in Budakeszi”

•    Múzeumunk idén is részt vesz a Múzeumok Majálisán, melyet május 18-19-én rendeznek meg a Nemzeti Múzeum kertjében és épületében. Idén a Heimatmuseum az Év Tájháza díj kapcsán a Magyarországi Tájházak Szövetségének sátrában vendégeskedik.

•    Mausi-Musik Baby- und Kinderklub – játékos német nyelvoktatás

10 hónapos – 6 éves korcsoport, bontásban, beszéd- és zenecentrikus nyelvtanítás. A foglalkozások a Heimatmuseum Galériájában zajlanak. Folyamatos csatlakozási lehetõség! Érdeklõdni lehet a 06-70-229-8162-es telefonszámon, idõpontok és bejelentkezés: 06-30-951-8375.

•    Újra várjuk a legkisebbeket a múzeumkertben látható „Kindermuseum” mini kiállításával. Fedett, nyílt színben gazdasági eszközöket láthatnak, a faház falain a régi gyermekvilág képeit tekinthetik meg, és a háború elõtti Budaörs gyermekjátékaival ismerkedhetnek. A kiállítás részeként hagyományos fûszerkerti növények is bemutatásra kerülnek.

Elõzetes bejelentkezés esetén óvodás és iskolás csoportok múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt vehetnek.

•    Állandó programjainkkal is várjuk a látogatókat:
o    Állandó Kiállítás – Budaörs szoba és a két enteriõr helyiség (tisztaszoba és konyha)
o    Idõszaki kiállítások – Látványtár
o    Kerti nyílt szín
o    Fûszerkert és Kindermuseum
o    Német nyelvórák minden korosztálynak (érdeklõdni a múzeum elérhetõségein)
(Forrás: www.heimatmuseum.hu)

Megosztás