Költõpalánták 1. rész-Seres Samu

2019-04-29 | Irodalmár
Költõpalánták cikksorozatunkban ígéretes fiatal irodalmárokat szeretnénk felkutatni, akik lehet mellettünk ülnek a metrón, elõttünk állnak a sorban vagy az utcánkban laknak. Elsõ interjúnkat Seres Samuval készítettük.

Viselkedj gyermek

Elmém csikorgó kerekei papírból hajtogatott
hattyú hátán távolodnak egyre a magam által
formált hazugság csermelyén.

 

 
1.Mesélj magadról pár szóban, mit érdemes rólad tudni?
 
Seres Samu vagyok 19 éves végzõs gimnazista. Budapesten élek a 11. kerületben. Szabadidõmben leginkább sportolok és írok. Egy kommunikatív és nyitott embernek vallom magam. Nagyon szeretem a lassú zenéket és imádok elveszni a gondolataimban, leginkább ekkor születnek a verseim.

2.Mikor kezdtél el verseket írni?

 1.5-2 évvel ezelõtt egy kedves barátommal, Ország Dáviddal szimpla kedvtelésbõl írtunk egymásnak eltérõ terjedelmû mûveket. Nagyon vicces lett az eredménye és késõbb fel is olvastam már a barátaimnak. A sok pozitív visszajelzés után gondoltam, nem ülök a saját mûveimen, talán lesz valaki, aki tud azonosulni a világommal.

 

3. Milyen visszajelzéseket kaptál eddigi verseidre?
 
Változó. A többség szerint élvezhetõ a versek egyszerûsége és rövidsége. Valaki szerint csak a figyelem miatt teszem közzé, mások pedig szupportívak. Õszintén azért osztom meg, mert ha már egy embert megragad egy sor/gondolat belõle akkor megérte. A saját felfogásomban, a költészetben adni érdemes.

4. Ki a kedvenc magyar költõd? Miért pont õ?


Egyértelmûen József Attila. Lenyûgözõen zseniális. Egy számomra nagyon fontos helyen találkoztam elõször a: Tudod, hogy nincs bocsánattal, azóta tart a rajongás.

5. Mit szeretnél elérni költeményeiddel?

<div style="&quot;text-align:" center;"="">Elõször is megtalálni a hangom az írásban. Úgy érzem, hogy csak ezután érdemes feszegetni ezeket a kérdéseket. Adni szeretnék a verseimmel. Nevetést, merengést, gondolatébresztõ sorokat.

Seres Samut Seresversek néven tudjátok követni az instagrammon.

Szemkontaktus

Zárd be az ajtód. Fordítsd el a zárakat.
Reteszeld be százszor. Told elé a sámlit. Fesd
más színûre. ne hagyd el a házat.

                                                           Kinézel a kulcslyukon.

Édesanyám sosem látott
igazán,
Ha bennem égett az
identitáskazán.

Apám messzi hegyek
vándora,
Üres lelkek sivár tábora.
Zápor és zivatar testvérek,
Cigarettát ha
magányomban kérek.

PZ

Megosztás