Elsõ Tavaszi Piknik a Gazdapiacon

2019-03-16 | Közélet
Habár a tavasz úgy tûnik még várat magára,  március 16-án a szombati piacnapon megtartotta elsõ tavaszi piknikjét a Gazdapiac. Mint mindig most is sokan érdeklõdtek a rendezvény iránt, hiszen a gazdák termékeinek kóstolásán túl tavaszi hagymaleves volt a menü, amirõl kiderült hogy finom és nagyon egészséges.  

Aki a budaörsi Gazdapiacra jár, tudja, hogy ott mindig történik valami jó.

Az idén 2019. március 16- án a hosszú hétvégén tavaszi pikniken vehettek részt a vásárlók. Kettõszázötven adag hagymaleves fõtt a hatalmas üstben majd tíz órakor kezdetét vette az evés és ivás is, hiszen piros és fehér nedû is került a poharakba.

A tavaszi hagymaleves receptje az alábbi:

0,5 dl. ét olajon lassú tûzön megpárolunk egy fej kockára vágott vöröshagymát. Mikor kezd opálos lenni 2 db. újhagymást is rádobunk, majd egy gerezd fokhagymát nyomunk bele nyomóval, végül fél csokor medvehagymát. Ha már szépen megpirultak, felöntjük 7 dl. vízzel és beleteszünk 2-2 db. közepes kockára vágott krumplit és csicsókát. Majd két kisebb méretû felkarikázott répát is a leveshez adunk. Ha elkezd forrni további 0,5 dl fehérborral ízesítjük. Sót, borsot ízlés szerint adunk hozzá, kb. 10-15 percig erõs tûzön megfõzzük. Tálaláskor reszelt sajtot teszünk a tetejére és pirítóst kínálunk hozzá.

Megint egy olyan rendezvény született melynek ötlete egyedül álló, hiszen ilyen még nem volt a gazdapiac története során. Köszönjük.

 

Major Edit

Fotó.wein

 

Megosztás