Ha túl sok volt a beigli

2019-01-02 | Közélet
Vége a karácsonyi ünnepeknek, az evés ivásnak, s ha  túl sokat és korlátlanul fogyasztottunk az év végi édességekbõl, a mérlegre állva most bánhatjuk. Ilyenkor mit teszünk? Megfogadjuk, hogy az újesztendõben, megszabadulunk a felesleges kilóinktól.

A megnövekedett test térfogattal sokan szembesültünk már különösen az ünnepeket követõen, amikor kontrolálatlanul felszöktek a plusz kilók. Nemcsak a nõk, hanem a férfiak is szenvednek ettõl és az újév hajnalán megfogadják, hogy ez aztán az idén másképpen lesz. Jöhet a fogyókúra, a szauna és a testedzés kínjai az edzõteremben.

Az éhezés, mint mondják, nem segít, mert ezt a megpróbáltatást alig néhány napig bírja a szervezetünk és utána jöhet a mértéktelen evés újból és újból majd a fogadalom, hogy most már ebbõl elég!

Utána néztem, hogy a szakértõk vajon mit ajánlanak, milyen módszerrel tudunk megszabadulni a felesleges kilóinktól.

Jó módszer nincs, mint kiderült,nem létezik egységes recept a fogyásra. De az viszont kiderült már hogy a drasztikus fogyás után majdnem duplázva jönnek vissza a kilók. Van, ahol azt olvasom, hogy nem is fogyókúrázni kell, hanem életmódváltás hozza majd meg a kívánt karcsúalakot. Szerintem ez a legnehezebb Mert könnyebb reggelire mûzlit enni gyümölcsökkel, délben pirítóst enni egy szelet soványhússal és salátával,este pedig elfelejteni a vacsorát, de az életmódváltás a legnehezebb. Ugyanis a berögzült szokásainkat kell félretenni és ez a legnehezebb. S ha sikerül is  ideig óráig, hiányzik a kitartás.

A sok tanács között talán az a legszimpatikusabb hogy soha ne éhezzünk, mert éhezés után ha a gyomrunk kap egy kis ellátmányt azonnal tartalékolni kezdi a kalóriát és nemhogy fogyunk hanem hízni fogunk.

Mindenki tudja, hogy a mozgás csodát tesz. Biztosan hatásos az edzõtermi megpróbáltatás, de a napi fél esetleg egy órás intenzív séta csodákat tehet.

S hogy személyes fogyásom receptjét megadjam, A kímélõ napi étkezés után nekem a reszelt alma fél citrom levével egy szelet kétszersülttel mint kiegészítõ és éhségûzõ vált be a legjobban. Ugyanis a cirom zsír égetõ és garantáltan megteszi a hatását.

És egy intelem a régi öregektõl, amit mindenkinek, akár fogyókúrázik akár nem be kellene tartania  a következõ:

Reggelizz mint egy király, ebédelj, mint egy polgár és vacsorázz mint egy koldus”

Ehhez az életmódhoz kívánok kitartást és kimagasló eredményt az újesztendõben.

 

 

Major Edit

Megosztás