Összefogás - a budaörsi KDNP felkészült a választásokra

2019-02-05 | Közélet
2019 a választások éve Magyarországon. Májusban európa parlamenti, októberben várhatóan önkormányzati választások lesznek országszerte. A tavalyi év végén feloszlatták a Fidesz budaörsi szervezetét, Így a kormányzó pártok közül csak a KDNP rendelkezik szervezettel Budaörsön. A kialakult helyzetrõl és a jövõrõl kérdeztük Kapitány Gábort a KDNP budaörsi elnökét.

Mennyiben érintette a KDNP Budaörsi Szervezetét a helyi Fidesz csoport feloszlatása?

 Ha rövid választ kellene adnom, azt mondanám, hogy semennyire. Hosszabban kifejtve az a véleményem, hogy jó döntést hozott a Fidesz felsõ vezetése és a választókerületi elnök, amikor feloszlatta a budaörsi szervezetet, hiszen ciklusokon keresztül sem tudta elérni a maga elé kitûzött célokat. Csenger-Zalán Zsolt országgyûlési képviselõ legutóbbi nyilatkozatában elmondta, hogy a belsõ ellentétek olyan mértékûvé váltak, hogy az már kezelhetetlen volt. Bízom abban, hogy a Fidesz megújuló budaörsi vezetése, a szakmaiságot és a felkészültséget helyezi elõtérbe és ebben a munkában számíthat a KDNP segítségére.

A szakmaiságot és a felkészültséget említette. Ebben a kérdésben Önök most, hogy állnak?

Azzal, hogy a kormányzó pártokat egyedül képviseli ebben a pillanatban a KDNP Budaörsön, komoly felelõsség jár együtt. Ennek jegyében meghirdettük a jobboldali összefogást, amelynek következményeként, január 10-én, egyeztetõ fórumot szerveztünk a szövetségeseinknek, illetve a város konzervatív csoportjainak, ahol mindenki elmondhatta a múlt tapasztalatait és a jövõbeli elképzeléseit. Az összejövetelen közel 40 fõ vett részt. A következõ, január 22-i találkozónkon, már a legfontosabb témákat dolgoztuk fel, és megállapodtunk a kezdeti lépésekben.

 Ki lehet jelenteni, hogy a KDNP budaörsi szervezete mind a tíz körzetben felkészült a tisztességes és alapos kampányfeladatok ellátására, rendelkezünk olyan szakmai programmal, amely magasabb fokozatba kapcsolhatja a város fejlõdésének motorját. Közel 60 fõbõl álló háttér szakember gárdával dolgozunk, akik a gazdálkodástól a jogi területeken át, a korszerû várostervezési feladatok megtervezésében segítik munkánkat

Mondana néhány példát a szakmai programjukkal kapcsolatban?

Sosem lövik le a poént egy elõadás kezdetén. Ennek megfelelõen nem szeretnék részleteket elárulni a városprogramunkból. Annyit talán mégis, hogy például, a jelenlegi városvezetés, turizmusfejlesztést elutasító gazdasági programjával szemben, jelentõs alternatívát fogunk tudni állítani.

Az elmondottak utalhatnak arra, hogy a KDNP adott esetben, egyedül is elindulna az önkormányzati választáson?

Ne szaladjunk ennyire elõre. A soron következõ feladat, az eu-s választási kampány bonyolítása. Igaz ugyan, hogy a 2016-os népszavazási kampány jelentõs részét a KDNP koordinálta Budaörsön, és itt már megjelentek azok az üzenetek, amelyek sikerre vitték akkor, és sikerre vihetik most is a szervezetünket, azonban a májusi választást követõen kell megszabnunk azt az irányt, és formát, hogy pártokkal, vagy esetleg helyi civil szervezetek mögé beállva induljunk neki az õsznek. Ugyanez igaz a kampánytémákra, hiszen a budaörsieknek kell eljuttatnunk azokat az üzeneteket, amelyek a mindennapjaikat jobb irányba fordíthatják.

Ezek szerint ki lehet jelenteni, hogy készen állnak a munkára?

Igen készen állunk! Ezt kellõ határozottsággal tudom mondani.

Köszönöm a beszélgetést kíváncsian várjuk a fejleményeket.

N.T.

Megosztás