A Sapszon Ferenc Kórus beszámolója a 2023-as évről

2024-02-23 | Budaörs
Farsang utolsó napjait is mögöttünk hagyva, ilyenkor februárban szokásunk kicsit összegezni a kórus elmúlt évi programjait, azok helyszíneit és visszatekinteni a szép zenei élményekre. De beszámolónk végén a további terveinkről is tájékoztatjuk a Kedves Olvasókat és a zenebarátokat.

Február 19.
Krasznai Áron keresztelői szertartásán énekelt a kórus ifj. Sapszon Ferenc karnagy vezényletével a Kelenföldi Református Templomban.
Március 9.
A Magyar Történelmi Szalon Görgey Artúrról szóló előadását színesítette énekével a kórus a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központban.


Április 23.
Beliczay Gyula emlékére rendezett ünnepi hangversenynek volt meghívott fellépője az együttes a révkomáromi Tiszti Pavilonban.
Május 8.
A Zeneakadémia Nagytermében lépett fel a kórus, karnagya, Krasznai Gáspár DLA karvezetés doktori koncertjén.
Június 18.
A bosznia-hercegovinai Tuzla városában megrendezett „Lege Artis” nemzetközi kórusversenyen képviselte a kórus Budaörsöt, ahonnan közel 80%-os pontszámot elérve III. díjas oklevéllel tért haza, karnagya, dr. Krasznai Gáspár pedig „A verseny legjobb karnagya” címet nyerte el.

Tuzlában

Június 21.
Pedagógusnapon a Budaörsi Nyugdíjas Pedagógusok ünnepségén adott műsort az együttes a Közösségi Házban.


Október 23.
Budaörs Város Önkormányzatának koszorúzási ünnepségét színesítette a kórus a budaörsi 1956-os emlékműnél. Szólót énekelt Csóka Anita és Dani Dávid, zongorán közreműködött Szabó Marcell.
November 8.
A Magyar Történelmi Szalon Galgóczy Árpád emlékestjén lépett fel az együttes a budaörsi Városi Ifjúsági Klubban.
November 11.
A hagyományos Márton napi Vesperáson is jelen volt a kórus a katolikus templomban, ahol a középkori kolostorok hangulatát megidézve gyertyafényes félhomályban hangzottak el a gyönyörű gregorián énekek a hívekkel együtt énekelve.

TERVEZETT PROGRAMOK 2024-re

Az esztendő első felére a kórusnak már konkrét meghívásai vannak, melyeknek örömmel tesz eleget.
Március 25.
A Történelmi Szalon TAVASZODIK rendezvényén közreműködőként énekelnek vidám, színes, a kikelet hangulatát idéző zeneműveket.
Március 29.
Több éves hagyományt követve a Budaörsi Evangélikus Gyülekezet nagypénteki istentisztelete utáni áhítat keretében énekel a kórus.

Május 11. DALÁRNAP AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN
Évente ismétlődő egész napos program, mellyel az Operaház lehetőséget ad magyar amatőr kórusok számára, hogy délelőtt színpadra lépjenek és az Opera esti előadásában, a darab előre meghatározott részét együtt énekelhessék az Opera kórusával. A választott darab ez alkalommal Szörényi Levente-Bródy János: István a király rockoperája lesz.
Az egész napos rendezvénynek egyik résztvevője lesz a kórus is.

Augusztus 23-28.
A horvátországi Rovinjban és az olaszországi Velencében ismét egy nemzetközi kórusfesztiválon és versenyen vesz részt a kórus.
Október
Az együttes 40 éves születésnapjának megünneplésére jubileumi hangverseny keretében fog sor kerülni.

Jövőbeni céljaik között szerepel az is, hogy BUDAÖRSI FIATALOKAT, FELNŐTTEKET, FRISS NYUGDÍJASOKAT HÍVJANAK ÉNEKELNI. Várják a jelentkezőket!
www.bsfk.hu

https://www.facebook.com/sapszonferenckorus/?locale=hu_

Telefon: 30/534-7082
krasznaigaspar@gmail.com

V.J.

Megosztás