A kertbarátok Biatorbágyra mentek csereberélni

2019-01-13 | Magazin
A biatorbágyi kertbarátok már másodszor hívják találkozóra a budaörsieket. Január 10-én „magbörze” volt az összejövetel apropója.

A kertbarátok körében a közös érdeklõdés, a tapasztalatok megosztása egy kimeríthetetlen téma. Miközben csereberélték a különbözõ termény- és virágmagokat, megbeszélték azt is, hogy milyen sikereik voltak az elmúlt évben, mit terveznek az idén. Összevetették a budaörsi termõföld tulajdonságait a helyiekével. Tény, hogy a közeli kisvárosban is mûveltek valamikor szõlõt, barackost, ráadásul a szántóföldek,rétek  jobb minõségûek voltak, és nagyobb területtel rendelkeztek. Ezért aztán régen a budaörsi gazdák Biatorbágyra jártak takarmányszénáért.

A mai helyzet hasonló a két település között. A termõföldek rohamosan fogynak, beépülnek. Kevesen foglalkoznak mezõgazdasággal. Legtöbb portán nyírott füvet és tujákat látni.

Akik eljöttek a csütörtöki találkozóra, azok a kiskertjüket mûvelik, mert fontosnak tartják,hogy egészséges zöldséget, gyümölcsöt tegyenek  a családjuk elé.

A szomszédos kertbarátok legközelebb Budaörsön találkoznak.

s.k.

Megosztás