Azonosították a dunai hajószerencsétlenség nyolcadik áldozatát

2019-06-04 | Magazin
A 2019. június 3-án délelõtt Hartán, a Dunában talált holttest azonosítása megtörtént, az eddig eltûntként keresett férfi a 2019. május 29-én történt hajóbaleset nyolcadik áldozata. A délutáni órákban az elsüllyedt hajó közelébõl kiemelt holttest azonosítása folyamatban van. Tovább folyik a kutatás az eltûntek után.

Egy nõi holttestet emeltek ki a dél-koreai búvárok az elsüllyedt Hableány sétahajóból – jelentette egybehangzóan több dél-koreai lap. A dél-koreai búvárok délután 16 óra 20 perckor merültek le, és 17 óra 27 perckor hozták felszínre a holttestet – adta hírül a Hankyoreh címû újság honlapja. Mint a lap jelenti, az élettelen testet nem a kabinban, hanem a hajón kívül találták meg.
Ez volt a dél-koreai búvárok elsõ akciója. Szong Hjun Keun, a dél-koreai gyorsreagálású csapat vezetõje azt közölte, hogy összesen 1 óra 6 percig tartózkodtak búvárjaik a víz alatt. Mint mondta, ilyen nehéz bevetésen még sosem voltak a víz gyors áramlása, illetve a látótávolság teljes hiánya miatt. Hozzátette, a holttestet átadták a magyar rendõrségnek. Arra nem adott választ, mikor várható újabb akció a dél-koreai búvárok részérõl. Mint mondta, errõl a magyar féllel kell egyeztetniük. Kifejtette, a legfontosabb számukra búvárjaik biztonsága.

N
Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
w

Megosztás