Budaörs fesztivál 2019

2019-04-05 | Magazin
Idén május 1-5. között ismét Budaörs lesz a kultúra fõvárosa: rengeteg programot kínál a Budaörs Fesztivál: 7 kiállítás, 21 zenei program, kerekasztal beszélgetés, színházi nyílt próba, nyitott mûhely, filmvetítések, utcabuli várja a látogatókat.

22. alkalommal rendezzük meg Magyarország egyik legnagyobb ingyenes kulturális seregszemléjét Budaörsön. 1 város, 5 nap, 8 helyszín, 35 program, 410 fellépõ – a tavaszi Budaörs Fesztivál minden korosztályt és stílust kielégítõ mûsorkínálattal várja vendégeit – nem kötelezi el magát egyetlen zenei mûfaj mellett sem. A választék és a kínálat rendkivül széles és sokszínû: a jazztõl az alternatív rockon és indie folkon át a komoly zenéig, a fém szobor kiállítástól a fotókiállításig, a színházi nyílt próbától a képzõmûvészeti nyitott mûhelyig, a gyerek programokig minden megtalálható.

A Muzsikáló terek címmel akusztikus koncerteket hallgathatunk ismét Budaörs egyik legszebb terén, a Kálvária téren, ahol igazi fesztivál hangulat várja a közönséget: itt lesz a ToSoDa Projekt, a Bajdázó, és az elmaradhatatlan Kodachrome duo. A szombati szabadtéri nap meghívott elõadói többek között: Lovászi Edina, a Soulwave, a skeemers, az aurevoir, az Anna & the Barbies és a Hiperkarma. A PostART kulturális színtér ad otthont Beck Zoli szerzõi estjének, a Fran Palermo, a Goodbye Darjeeling, , a Csaknekedkislány, az ék, a Sárik Péter Trió koncertjének, az Ivan & the Parazol akusztikus koncertjének, Pion István és az Unicornis slam poetry estjének, és egy izgalmas kerekasztal beszélgetésnek a mai kor kulturális igényeirõl.

Új színfolt a fesztivál palettáján a Malter Vándor Filmfesztivál jelenléte. Mi is velük valljuk: A magyar mozi menõ! A Városi Ifjúsági Klub helyszínünkön több kortárs alkotó rövidfilmjét vetítik 2 alkalommal. Vetítések után az alkotókkal találkozhat a közönség.

A képzõmûvészek jelenléte teszi teljessé a kulturális kínálatunkat: 7 kiállítás nyílik a fesztivál ideje alatt!

A fesztivál zárásaként a VIVART Budaörsi Sinfonietta elõadásában hangzik el Bizet Scsedrin: Carmen-szvit és Ravel: Bolero Török Géza Liszt-díjas karmester vezényletével.

Legyen az élmény mindannyiunké!

Honlap: www.budaorsfesztival.hu

A Budaörs Fesztivál kiemelt támogatója: Budaörs Város Önkormányzata

Fesztiváligazgató: Selmeczi Ágnes (+36 30 9000 394, selmecziagnes@gmail.com)

Házigazdák: Mohácsi Nóra és Horváth-Töreki Gergõ

Megosztás