Divízió I-es nõi jégkorong-vb - Az osztrákok legyõzésével aranyérmes a magyar válogatott

2019-04-15 | Magazin
A magyar nõi jégkorong-válogatott aranyérmesként végzett a budapesti divízió I/A világbajnokságon, miután - már biztos feljutóként - a szombat esti zárómérkõzésen 2-1-re legyõzte az osztrák együttest.

Eredmény:

Magyarország-Ausztria 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

gól: Gasparics (1.), Németh (49.), illetve Meixner (5.)

A dánok norvégok felett aratott délutáni sikere nyomán már az utolsó mérkõzése elõtt biztosan az A csoportba jutott a magyar válogatott, amely így felszabadultan lépett jégre. Ennek eredményeként alig 21 másodperc elteltével Gasparics Fanni megszerezte a vezetést. Az osztrákok – akik sikerük esetén szintén a világelitbe kerülhettek – kisvártatva négy a négy ellen egyenlítettek.

A második húsz percben nem láthatott gólt a telt házas káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 1944 fõs közönsége – Magyarországon ennyien korábban nem voltak nõi jégkorong-mérkõzésen – így a zárófelvonás döntött arról, melyik csapat nyeri a tornát. Németh Bernadett emberelõnybõl visszaszerezte az elõnyt, majd a végjátékban emberelõnyben próbált egyenlíteni az osztrák együttes, amely még a kapusát is lehozta, ám nem tudta feltörni az egész tornán jól játszó hazai védelmet.

A magyar mellett így a dán válogatott szerepelhet a 2020-as A csoportos vb-n, amelynek a magyar szövetség (MJSZ) honlapja szerint Kanada ad otthont.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, a kanadai Pat Cortina a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n vezette feljutásig a férfi válogatottat.

mti
w

Megosztás