Egy teljes órán át sötét lesz a Földön: Magyarországon is lekapcsolják a fényeket

2019-03-26 | Magazin
A WWF itthon is megmutatja a Föld Óráján keresztül, hogy környezettudatosan élni menõ! Egyre többen csatlakoznak a WWF Magyarország által indított Föld Órája kihíváshoz. Bolygónk megóvása és a fenntarthatóság követendõ példa lett, mindenki a maga módján tesz környezetéért, és ezt büszkén mutatja meg a közösségi médiában. A WWF Föld Órája idén március 30-án 20:30 és 21:30 között lesz, ekkor Budapest fényei is kihunynak. 

A hivatalos lekapcsolást egy dunai hajóról közvetíti élõben , aminek így bárki részese lehet. Az emberek jelentõs részének azonban már nem csak ez az egy óra számít, hiszen tudjuk, hogy a 60 perc sötétség szimbolikus: felhívja a figyelmet arra, hogy itt az ideje mindenkinek környezettudatos döntéseket hoznia életében.zösségi médiában. Idén Budapest fényeinek lekapcsolását élõben megtekintheti bárki a Facebookon keresztül

. A Föld Órája kihívás

A WWF Magyarország egy négyhetes kihívássorozatot indított, melynek során bárki számára kivitelezhetõ fenntarthatósági tippeket ad a táplálkozás, a hulladékcsökkentés, a háztartás és az energiatakarékosság terén. Így mindenki kiválaszthatja azt, amit a saját életébe be tud illeszteni. A kihívás már negyedik hete terjed a közösségi média felületein #földórája2019 hashtaggel, és a posztok egyértelmûvé tették: a fenntartható életmód hazánkban is egyre menõbb – mondta Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetõje.

Így is lehet!

Sokan húsmentes ételek fotóit osztják meg a hashtaggel, hiszen a hús ipari elõállítása több szempontból is rendkívül környezetterhelõ, de több poszt született arról is, ahogy nejlonzacskó helyett vászonszatyrot, fonott kosarat vagy többször használatos zöldség- és gyümölcstartó zsákot használnak a magyarok.

Mások megmutatták, hogy a mûanyag fogkefét bambuszra cserélték, de olyan is akadt, aki még a hidegben is bringára pattant autózás helyett, továbbá van, aki kissé formátlan, ám kifogástalan minõségû gyümölccsel üzeni: ha nemcsak a tökéletes, szimmetrikus darabokat választjuk, azzal csökkenthetjük az élelmiszer-pazarlást.

A környezetbarát tisztítószerek, az eldobható mûanyag palack helyett a csapvízzel töltött kulacs, a mosható pelenka, a pálmaolajmentes termékek és a szelektív hulladékgyûjtés is elõtérbe került. Ezek a lépések nemcsak környezettudatosak, hanem menõk is.
FEMINA

 <a a="" facebook-oldal="" g="" data-cke-saved-href="" href="" ide="" target="" _blank""="" title="" kattints"="" wwf="">

Megosztás