Ellenállhatatlanul édes vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

2019-03-21 | Magazin
A tavasz beköszöntét mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nappal ezelõtt világra jöttek a Budakeszi Vadaspark várva-vártvadmalacai.Múlt hétvégén két anyakoca összesen nyolc kismalaccal örvendeztette meg a vadaspark gondozóit és látogatóit. A csíkos kis jószágok egészségesek és életerõsek, és már alig várják, hogy a látogatók mielõbb megcsodálják és lencsevégre kapják õket. 

A Budakeszi Vadaspark új lakóinak születésére a mostaninál tökéletesebb idõpontot kívánnisem lehetett volna: a két anyakocától származó, összesen nyolc csíkos malac ugyanis a természet rendjének megfelelõen, március közepén jött világra. A csöppségek szabadidejüket többnyire egymáshoz bújva, pihenéssel, illetve az egészséges fejlõdésükhöz szükséges anyatej fogyasztásával töltik. A vadmalacok között a születésük után szinte azonnal kialakult egy belsõ rangsor, ez pedig azt is meghatározza, hogy a malacok anyjuk melyik emlõjét választják ki.

A kismalacok nevelésének idejére a kocák kisebb kondákat alkotnak, és együtt vigyáznak az apróságokra. A vaddisznók köztudottan nagyon harciasan védik csemetéiket, ezért fontos, hogy a malacokat se a vadasparkban, se az erdõben ne próbáljuk megfogni.Simogatás helyett inkább készítsünk róluk fotókat, hiszen irigylésre méltóan fotogének, és kiváló pózolási tehetséggel vannak megáldva.

A csíkos apróságokon kívül a vadasparkban nemrég muflonbárányok és kecskegidák is születtek – érdemes tehát a Budakeszi Vadaspark ifjonc sztárállataival minél hamarabb megismerkedni!

A hazánkban õshonosvaddisznóról még több érdekességet tudhattok meg a Budakeszi Vadaspark YouTube-csatornáján található videóban:

https://www.youtube.com/watch?v=xZZSCsLupUo

Megosztás