Fehér négerek

2019-04-15 | Magazin
A szél ott fúj, ahol akar. Világunkban minden mindennel összefügg. Így tehát nincs mit csodálkozni azon, hogy egy apró, ám a médiában naggyá növesztett kultúrbotrány zajlik nálunk

A Magyar Állami Operaház Porgy és Bess elõadásáról van szó. George Gershwin nevezetes zenemûvét az elõzõ évadban mutatták be Budapesten. Siker volt. Már csak azért is, mert feketék helyett fehérek szerepeltek benne. Amit a szövegíró, Ira Gershwin végrendeletében megtiltott. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház vezetõje tõle nem szokatlanul meghúzta azt a lépést a fekete-fehér sakktáblán, ami éppen magától értetõdõ egyszerûsége miatt korábban senkinek nem jutott eszébe. Arra kérte a Porgy és Bess magyar szereplõit, írásban nyilatkozzanak arról, hogy õk lényegében lelki négerek.

Az ezt elismerõ szöveg így szólt: „Én, alulírott kinyilvánítom, hogy identitásomnak elválaszthatatlan részét képezi az afroamerikai eredet és tudat. Ezért is külön öröm számomra, hogy George Gershwin Porgy és Bess címû operájában felléphetek.”

Bakonyi Anikó, Serena megformálója pedig a következõket tette hozzá: „…az afroamerikai tudat az identitásunk része. Gershwin zenéje, a dzsessz és ezzel együtt az afroamerikai kultúra és mûvészet az összemberiség kulturális öröksége.”

A tragikomikus eseménysor bereflektorozza azt a beteges liberális gondolkodásmódot és világképet, amely a sajátja mellett nem tûr meg más véleményt. Miféle indítékai lehetnek azoknak, akik nyíltan rasszisták, azaz bõrszínük alapján különbséget tesznek ember és ember között, és mindenféle gátlás nélkül kirekesztik a fehéreket Gershwin remekmûvébõl? Ez talán még kórosabb, mint arról sikoltozni, hogy most éppen Magyarországon van diktatúra, kirekesztés, rasszizmus, és nálunk már összeomlott a jogállamiság. Épelméjû embernek soha nem jutna eszébe ilyen módon különbséget tenni ember és ember, elõadómûvész és elõadómûvész között. Mégis megtehetik. A civilizáltnak mondott nyugati demokráciák degenerált elméletgyártói számára ez természetes. Õk a diktátorok. Az európai kultúrát felszámolni akaró, kizárólag az anyagi érdekeik vezérelte gazemberek.

Ha már itt tartunk, az egész emberiség néger.

Egy néhány évtizeddel ezelõtt elkezdett genetikai vizsgálattal sikerült alátámasztani, hogy a teljes ma élõ emberiség egyetlen ember, a bibliai teremtéstörténet alapján mitokondriális Évának nevezett nõ genetikai örökségét hordozza, mindannyian az õ leszármazottai vagyunk. Éva 200 ezer évvel ezelõtt élt Kelet-Afrikában. Az õsidõkben több esetben is néhány száz fõsre csökkenõ emberi populációból az õ vérvonala az egyetlen, ami máig fennmaradt, és mindannyiunkban megtalálható.

A liberális lélekgyilkosok fentebb végigfuttatott logikája szerint a degenerált fajvédõk akár a világunkat ma leginkább fenyegetõ migránsválságot is megoldani javasolhatnák. Hiszen, ha mindenki rokona mindenkinek, hát már miért ne fogadhatnánk be derék tömeggyilkos terrorista testvéreinket? Valósággá válna a balfék magyar ellenzék évszázados álma: világ emberei, egyesüljetek! Lehetõleg az európai egyesült államokban. Ott, ahol a négerré maszkírozott Gyurcsány Ferencné fogad majd benneteket a maga elképesztõen fülbántó hangjával. És akkor George Gershwin kiugrik a sírjából, jókora kokit ad Dobrev Klára mûvésznõnek és bukott férjének.

A kultúra világából kilépve ezek után bátran megakadályozhatjuk egyébként a jegesmedvék kipusztulását is. Egyszerûen áttelepítjük az Erdélyben elszaporodott barna medvéket az északi sarkkörre. Lesz ott móka, vidámság, kacagás, és a világ medvéi újra egyesülhetnek.

Vagy megeszik egymást.

Dippold Pál
w

Megosztás