Futóverseny miatt lezárásokra kell számítani vasárnap Budapesten

2019-05-12 | Magazin
Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani vasárnap délelõtt Budapesten, idõszakosan lezárják például a budai és a pesti rakpartokat, valamint a Margit hidat - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint a "15 év – 15 km" futóverseny miatt vasárnap 10 és 12 óra között szakaszosan, a futók elhaladásának idejére korlátozzák a forgalmat az alábbi útvonalon: Szabadság tér-Zoltán utca-Nádor utca-Steindl Imre utca-Akadémia utca-Zoltán utca-Széchenyi felsõ rakpart-Garibaldi utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Jászai Mari téri felhajtó-Széchenyi rakpart-Jászai Mari tér-Margit híd-Germanus Gyula park-Üstökös utca-Árpád fejedelem útja-Margít hídi felhajtó-Liptay utca-Margit híd-Jászai Mari tér-Széchényi rakpart-Markó utcai lehajtó-id. Antall József rakpart-Garibaldi utcai felhajtó-Garibaldi utca-Nádor utca-Szabadság tér.

Rövidített útvonalon közlekedik majd a 2-es villamos (Közvágóhíd – Kossuth Lajos tér) és a 19-es villamos (Kelenföld vasútállomás – Batthyány tér). A 41-es villamos a végállomásai között, de a Rudas Gyógyfürdõ és a Szent Lukács Gyógyfürdõ között az 56A és a 17-es villamos vonalán jár.

A 9-es autóbusz Óbuda felé nem áll meg a Margit híd budai hídfõjénél. A Kõbánya felé tartó buszok sem érintik ezt a megállójukat, helyette a budai hídfõnél az Üstökös utca keresztezõdése elõtt, valamint a 4-es és a 6-os villamos megállójában lehet ezekre felszállni.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a CITY-troli járat 8 és 12 óra között a Boráros tér felé a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekedik, ezért nem érinti a Széchenyi utca és a Zrínyi utca megállóját.

A 26-os busz rövidített útvonalon, az Árpád híd és a Margitsziget, Centenáriumi emlékmû között közlekedik, a 226-os busz pedig az Óbudai-sziget és az Árpád híd között módosított útvonalon jár majd

mti
w

Megosztás