HAPPY-hét - Vízfogyasztási program fiataloknak

2019-03-19 | Magazin
Tizedik éve szervezi meg az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az általános iskolák és óvodák részére a vízivást népszerûsítõ HAPPY-hét programját.

A március 18–22. között zajló programsorozat arra hívja fel a figyelmet, hogy a szervezetnek naponta 2 liter folyadékra van szüksége a fizikai és szellemi egészség megõrzéséhez, a cukros italok túlzott fogyasztása viszont már gyermekkorban is elhízáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet. A tematikus egészséghetet az egyes intézmények minden évben a március 22-i víz világnapjára szervezett programjaikhoz kapcsolódóan, a pedagógusok és gyerekek kreativitását is latba vetve szervezik meg.

Fontos, hogy a gyerekek megtanulják: ha szomjas vagy, a víz a legjobb választás. A programsorozat hatására az évek során több iskola beszüntette a cukros italok árusítását és biztosította a mosdón kívüli ingyenes vízvétel lehetõségét, például ivókutak kialakításával. A HAPPY HÉT (Hungarian Aqua Promoting Program in the Young) lebonyolítását az OGYÉI honlapjáról ingyenesen letölthetõ, részletesen kidolgozott programötletek, játékos feladatok, interaktív oktatóanyagok segítik.

(Forrás: elobolygonk.hu)

Megosztás