Kezdõdik a buszvégállomás átépítése - Lakossági konzultáció április 26-án

2019-04-23 | Magazin
Megkezdõdött a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítése április 23-án. Az önkormányzati finanszírozásban megvalósuló, igényes és modern kialakítású, immár biztonságosan használható, fedett utasváró épülettel – benne vizesblokkal, üzletekkel – bõvített buszvégállomás várhatóan novemberre készül el. A beruházásról 2019. április 26-án lakossági konzultációt tart a polgármesteri hivatal. 

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

SZIVÁRVÁNY UTCAI AUTÓBUSZ-VÉGÁLLOMÁS ÁTÉPÍTÉSE

Tisztelt Budaörsiek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdõdnek a Szivárvány utcai autóbusz-végállomás átépítésének munkálatai.

Fõbb adatok:                    


A kivitelezés tervezett kezdése: 

2019. április 23.

Befejezés tervezett ideje:

2019. november 23.

Építtetõ:

Budaörs Város Önkormányzat, 2040 Budaörs, Szabadság u. 134.

Kapcsolattartó:

Csernusné Gáspár Csilla beruházó mérnök, 06/23/880-421

Kivitelezõ:

VIANOVA 87 Zrt. – Várépker Kft.

Mûszaki ellenõr:

MOLIOR Mérnökiroda Kft.

 A rekonstrukció célja:

  1. A gyalogos- és az autóbuszközlekedés, valamint személygépkocsi-parkoló forgalmának szétválasztása, keresztezõdés-mentes kialakítása, a jelenlegi – különösen a gyalogosokra nézve veszélyes – közlekedési rendszer biztonságossá tétele.
  2. A fõbb járatok utasváró helyeinek idõjárási viszonyoktól védett kialakítása egy új végállomás-épület építésével, amely a fedett utasforgalmi területen kívül két üzletet és nyilvános WC-mosdó blokkot is magában foglal. Az épület tervezett helye a forduló déli, Auchan áruház felõli oldala.
  3. Az útpálya felújítása, szélesítése, a tárolókapacitás növelése, az autóbusz-várakozás zökkenõmentes megoldása, a forgalmi rend egyszerûsítése.
  4. A buszvégállomás és környezetének épített, burkolt valamint zöldfelületi fejlesztése, megújítása.

A terveket az Intramuros Építész Kft. (2040 Budaörs, Szép utca 30.) készítette, amelyek megtekinthetõk ügyfélfogadási idõben a polgármesteri hivatal 227. sz. irodája elõtti folyosón kiállítva.

Tervezett ütemezés:

  1. Elsõ ütemben – a nyári iskolai szünet megkezdéséig – a végállomás forgalmi rendje nem változik. Az Auchan felõli parkoló használata ideiglenesen, az építkezés idejére megszûnik, ott a fõépület építése április 23-án megkezdõdik.
  2. A nyári iskolai szünet idején a megállók átkerülnek a Szivárvány utcába, a Szivárvány utca Baross utca felõli végének egyirányúsítása mellett.
  3. Iskolakezdéstõl a megállók már az új helyükön üzemelnek, a végállomás-épület – sofõrváró, üzletek, és nyilvános WC – belsõ szakipari munkái még folynak, befejezésük 2019 novemberben várható.

Az esetleges menetrendváltozásokról VOLÁNBUSZ Zrt folyamatos tájékoztatást ad.

http://www.volanbusz.hu

Konzultációs lehetõség:

2019.április 26-án pénteken 9.00 órakor a polgármesteri hivatal 230. sz. tárgyalójában lakossági konzultációt tartunk, ahol további kérdéseikre válaszolunk.

Az esetlegesen elõforduló kellemetlenségekért mindenki szíves elnézését és megértését kérjük!

Tisztelettel kérjük továbbá, hogy saját biztonságuk érdekében ne tartózkodjanak az ideiglenesen elkorlátozott vagy elkerített építési és felvonulási területeken.

Segítõ együttmûködésüket elõre is köszönjük!

Budaörs, 2019. április 16.

 

Megosztás