KISSÉ SZELES, KORA TAVASZIAS IDÕ

2019-02-02 | Magazin
Szombaton az élénk, erõs déli-délkeleti szélben tovább enyhül az idõ, éjjel 0, +8, míg napközben az Északi-középhegység térségében 7-11, máshol 12 és 17 fok között alakul a hõmérséklet.  Sok lesz a felhõ felettünk, csak rövid napos idõszakok lehetne, elszórtan kisebb esõ, egy-egy zápor is elõfordulhat.  Melegfronti hatás.

Hétfõtõl visszaesik a hõmérséklet

Vasárnap is sok felhõ lesz felettünk, a Dunántúlon majd a középsõ tájakon is többfelé kell számítani esõre, záporra. A Dél-Alföldön a déli-délkeleti, a Dunántúlon egyre többfelé az északira-északnyugatira forduló szél lehet élénk, erõs. Nyugaton és északon 6-10, máshol 11-17 fok várható. 

Hétfõre visszaesik a hõmérséklet, a maximumok 3 és 9 fok között alakulnak. Kisebb esõ keleten, délkeleten fordulhat elõ, nyugaton több lehet a napsütés. Élénk, a Dunántúlon és északkeleten erõs lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet.
Kedden többfelé számíthatunk esõre, a Dunántúlon havas esõre, havazásra. A légmozgás nem lesz jelentõs. Hajnalban -3, +3, délután 0-7 fok valószínû. 
Szerdánkevesebb helyen eshet, de ismét többfelé feltámadhat a szél.

Idõkép.hu
w

Megosztás