Közösen ünnepeljük a bretzfeldiekkel testvérvárosi kapcsolatunk 30. évfordulóját

2019-05-02 | Magazin
Közel 200 vendég érkezik a németországi Bretzfeldbõl 2019. május 3-án Budaörsre, hogy együtt ünnepeljük a két település testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóját. A bretzfeldiek vasárnapig élvezik a város vendégszeretetét és részt vesznek a Budaörs Fesztivál programjain. 

Bretzfeld és Budaörs 1989-ben írta alá ünnepélyes keretek között a testvérvárosi okmányokat. A német város kiválasztása nem volt véletlen, hiszen a II. világháborút követõen a Budaörsrõl elûzött családok nagy része Bretzfeld környékén talált otthonra. 

Az együttmûködés a kulturális és oktatási kapcsolatokon túl a közigazgatás és a gazdaság területeire is kiterjed. Rendszeresek emellett a találkozók, és a kapcsolatok építése a budaörsi intézmények és a civilszervezetek részérõl is.

A kapcsolat évfordulóit nagyszabású ünnepségekkel tette mindkét település emlékezetessé az elmúlt évtizedek során. Idén a 30 éves ünnepségre kerül sor, amelyet amelyet mindkét településen megrendeznek május folyamán.


A testvérvárosi találkozó programjából

2019. május 3., péntek

Délelõtt kötetlen nemzetiségi programok lesznek a Heimatmuseumban, kiállítás megtekintése, hagyományok bemutatása, budaörsi iskolások mûsora

17.00  Hivatalos ünnepség a Jókai Mór Mûvelõdési Házban

Polgármesteri beszédek, a testvérvárosi együttmûködés megerõsítése oklevél aláírásával, ajándékozás és elismerések átadása.

Fellép: Lyra Dalkör, bretzfeldi és budaörsi fúvószenekarok, bretzfeldi tangoharmónika zenekar

2019. május 4., szombat 

A Budaörs Fesztivál keretében 

délelõtt a Szabadság út lezárt szakaszán a Bretzfeld sátorban bemutatkozik a bretzfeldi gasztronómia

12.30-13.45 A nagyszínpadon fellép a bretzfeldi Fúvószenekar és a Tangóharmonika zenekar

A fesztivál színpadi programjaira mindenkit nagy szeretettel várnak a szervezõk és a vendégek.

forrás:Budaörs.hu
w

 

Megosztás