Külön metrókocsit javasolnak a nõknek Bécsben

2019-04-03 | Magazin
A világ legélhetõbb városának minõsítette nemrégiben Bécset egy felmérés. Azonban nagyon úgy tûnik, hogy néhány új szempontot érdemes lenne figyelembe vennie majd a következõ rangsor közzététele elõtt az azt végzõ szervezetnek.  

Talán emlékszünk még arra, miként estek neki a ballib megmondóemberek Lázár Jánosnak (még a Facebookon is eltüntették egy ideig videóját), aki egy olyan felvétellel jelentkezett, amelyben az osztrák fõvárosnak egy másik oldalát mutatta meg, pedig azóta is idõrõl-idõre olyan bûnesetekrõl érkeznek hírek, amelyek az integráció sikertelen voltáról tanúskodnak.

A helyzet közben odáig fajult, hogy a városi tanács egyik új képviselõje, dr Ulrike Nittmann egy olyan javaslattal állt elõ, ami a multikutluralizmus nem kívánt velejáróit kívánja kiküszöbölni. A nõk elleni szexuális indíttatású erõszakos cselekmények kivédésére ugyanis azt javasolta az FPÖ politikusa, hogy éjjelente hozzanak létre külön kocsikat a bécsi metróban és a villamosokon, amelyeken kizárólag nõk utazhatnának – írja a kurier.at.

A jogász szerint azért lenne erre szükség, mert nem lehet kitenni a bécsi nõket annak, hogy rendre erõszakos férfiakkal találják szembe magukat az éjszakai járatokon.

Mindez „a világ legélhetõbb városában” történik.

Hunhír.info
w

Megosztás