Különleges madárfajoknak is otthont ad a Budakeszi Vadaspark

2019-05-10 | Magazin
A madárfajok védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet a Budakeszi Vadaspark szombaton, a Madarak és Fák Napja alkalmából. Az egésznapos programon madárgyûrûzéshez kapcsolódó játékokkal, interaktív elõadásokkal, valamint a népszerû látványetetésekkel és állattréningekkel is várják az érdeklõdõket. 

A Budakeszi Vadaspark legújabb sztárjai, Bella és Belizár, a hóbagolypár is várja a látogatókat május 11-én, a Madarak és Fák Napjához kapcsolódó rendezvényen. A két madárritkaságon kívül a Vadasparkban olyan jól ismert vagy különlegességnek számító fajokkal is találkozhatnak az érdeklõdõk, mint a macskabagoly, a pusztai sas, a vércse, a holló, a kuvik, a tõkés réce, a fürj vagy a fogoly, nem beszélve a baromfiudvarból vagy a városi háztetõkrõl is jól ismert madarakról.

Az egésznapos rendezvényre a szakemberek Klíma-kalanddal, a Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület elõadásával, valamint a madárgyûrûzéshez kapcsolódó játékokkal készülnek. A gyûrûzésnek egyébként nagy szerepe van a madarak viselkedésének megértésében és a védelmében is, hiszen az így szerzett információk alapján a szakemberek sok mindent megtudhatnak a madarak kiinduló helyérõl, koráról és útvonaláról is.

Egyes madarak idõnként az állattréningekben is fõszerepet kapnak: a Budakeszi Vadaspark bemutatóin jelenleg a hollók, a varjak, a szarkák és a csóka szerepelnek, bizonyos feladatokat pedig néhány vadkacsa is jól meg tud oldani. A Madarak és Fák Napján, illetve akár az év más idõszakaiban is érdemes sétálni egyet a két éve átadott madárbarát tanösvényen, ahol a madáritatás és -etetés, valamint a madárodúk kihelyezésének legfontosabb tudnivalóival ismerkedhetnek meg a látogatók. 

A Madarak és Fák Napjának részletes programja:

10:00-16:00 –, Klíma-kaland, Pangea Környezetvédelmi és Kulturális Egyesület elõadásai, a Madárgyûrûzéshez kapcsolódó játékok

10:00 – Mosómedve-látványetetés

12:00 – Állatijó-bemutató a színpadon

13:00 – Aranysakál-látványetetés

14:00 – Állatijó-bemutató a színpadon

15:00 – Kisragadozó-látványetetés
 

Még több érdekességet tudhattok meg a Budakeszi Vadasparkban élõ madárfajokról, ha megnézitek a YouTube-csatornánkon található „madaras” videóinkat:

https://www.youtube.com/watch?v=iQ3OpwFt3lU

Megosztás