Leszúrt egy osztrák lányt, mert kihívóan viselkedett

2019-05-08 | Magazin
Egy pakisztáni "bevándorló" Bécsben egy gyorsétteremben kapott munkát, ahol takarítás volt a feladata. Nem dolgozott sokáig, hiszen elsõ munkanapjának harmadik órájában késsel megölt egy 19 éves lányt.

Az elkövetõ, a 24 éves M. Hassama Abdul Pakisztánból érkezett Bécsbe. Két éve egy befogadó állomáson élt, ahol havi 800 Euró segélyt kapott. Mivel sikeres nyelvvizsgát tett, lehetõsége nyílt elköltözni a befogadó állomásról és munkát is vállalhatott. Ekkor jelentkezett egy bécsi gyorsétterembe takarítónak, hiszen szakmája nincs. Mivel Ausztriában bevált gyakorlat a “PC” jegyében, hogy kötelezõ felvenni a munkára jelentkezõ bevándorlót, így Hassama is megkapta az állást.

Eddig ez egy sikeres integráció is lehetne, de nem tartott sokáig ez az állapot.

Hassama elsõ munkanapjának harmadik órájában három osztrák lány lépett be az étterembe, akik nevetgéltek, vidámak voltak. Ez a viselkedés valamint az egyik lány öltözéke “kiverte a biztosítékot” Hassamánál és szóváltás alakult ki a lányok és az elkövetõ között, majd Hassama “Allahu Akbar” felkiáltással egy késsel szívtájékon szúrta a lányt, aki a helyszínen életét vesztette. Hassama ekkor megpróbált elmenekülni, de az étterem dolgozói a rendõrök kiérkezéséig visszatartották.

Az õrizetbe vett elkövetõ vallomásában azt mondta, hogy: “Nem érzem magam bûnösnek, hiszen csak azt tettem amit a Korán meg parancsolt. Végeztem egy hitetlennel, aki nem ember hiszen csak egy rossz erkölcsû nõ. Az õ hibája, hogy ezt megtettem, hiszen hangosan nevetett, valamint túl rövid volt a szoknyája is. Amit tettem azt Allah nevében tettem.” – mondta vallomásában a pakisztáni bevándorló.

hunhir
w

Megosztás